FOTO/VIDEO  Ivo Josipović gostovao u emisiji "Dobar, loš, zao"

Ivo Josipović, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Ivo Josipović, Europska unija, Ivo Josipović, BIH, ateisti, Božić, Hrvatska, Ivo Josipović, Predsjednik Republike, europski uhidbeni nalog, slučaj Perković, rasprava o ustavnim promjenama, Ivo Josipović, Ured predsjednika Republike, kbc rebro, Rebro, Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, oluja, obrambeni rat, Ivo Josipović, BIH, Hrvati u BIH, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Međunarodni sajam gospodarstva Mostar za posjetitelje, Mostar, Predsjednik Ivo Josipović, posjet SAD-u, s američkim investitorima, Barack Obama, Ivo Josipović, Hrvati u BIH, Ivo Josipović, Predsjednik Ivo Josipović, predsjednički kandidati, predsjednički izbori,  predsjednički kandidat

Na samom početku emisije gospodin Josipović je rekao: Ja sam iskreni prijatelj Bosne i Hercegovine, i mene od malih nogu vežu prijateljstva sa ljudima iz BiH. Mi u Hrvatskoj nemamo bližeg susjeda od BiH.

Nakon toga se razgovaralo o skorom ulasku Hrvatske u Europsku uniju, te o odnosima sa BiH nakon toga. Premda će biti nekih ograničenja nakon ulaska Hrvatske u EU, trgovačkog rata između dvije države neće biti premda to neki priželjkuju i najavljuju, istakao je Josipović dodajući da sa obije strane granice postoje snage koje su za dogovor o svim neriješenim pitanjima.

Dobar dio emisije utrošen je za priču o Hrvatima u BiH, a što se toga tiče Josipović je kazao: Nama u Ustavu stoji da se moramo skrbiti o Hrvatima izvan Hrvatske. Hrvati u BiH moraju biti ravnopravni sa druga dva naroda koji tamo žive, ali ti problemi se moraju riješiti unutar same BiH, a mi smo tu da pomognemo da se to i ostvari.

Bilo je riječi o bivšem predsjedniku Mesiću, odnosu sa predsjednikom Srbije Tadićem, kao i o još mnogo važnih tema.

U emisiji je postavljeno i anketno pitanje koje je glasilo:

Smatrate li Ivu Josipovića iskrenim prijateljom Bosne i Hercegovine?

Rezultate ankete kao i cijelu emisiju pogledajte u video prilogu.