Ivan Tepeš: Sud pravde u Haagu je potvrdio kako je ustvari politički sud!

ivan tepeš, Nedjeljom u 2, ivan tepeš, hsp ante starčević, HSP AS H, ivan tepeš, HSP AS H, HSP dr. Ante Starčević, ivan tepeš, HSP AS H, ivan tepeš, HSP AS H
Oslobađanjem po svim točkama optužnice, Haški sud je tako dao legitimitet krvničkom djelovanju Vojislava Šešelja i njegovih dragovoljaca koji su 8 godina činili zvjerske zločine, silovali, ubijali i protjerivali Hrvate i ostalo nesrpsko stanovništvo s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Vojvodine.

Nakon ovakve presude teško je se oteti dojmu kako se Haški sud zapravo povodio kriterijem „osudimo Radovana Karadžića, oslobodimo Šešelja". Činjenica je kako je, uz Slobodana Miloševića, Vojislav Šešelj bio i ostao politički krvnik koji je odgovoran za ratove i žrtve u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini. On je svojim političkim istupima i aktivnim organiziranjem dobrovoljaca odgovoran za sijanje smrti po Hrvatskoj.

Vojislav Šešelj je svojim političkim istupima kako u Srbiji tako i na okupiranim dijelovima Hrvatske, o kojima postoje video zapisi, izricao mržnju prema Hrvatima i ostalom nesrpskom stanovništvu te je takvim istupima izravno utjecao na terorističke akcije pobunjenih Srba na okupiranom dijelu Hrvatske i zločine od Vukovara, Škabrnje, Voćina, Đeletovaca, Lovasa pa sve do Dubrovnika. Uz nemjerljive ljudske i materijalne gubitke u Hrvatskoj i BiH, posebno boli žrtva vojvođanskih Hrvata koji su protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta, a za što je izravno odgovoran Vojislav Šešelj i tadašnji članovi Srpske radikalne stranke, sada najviši dužnosnici Srbije.

Nakon ovakve presude Haškog suda, HSP AS očekuje od vlasti Srbije da postupi odgovorno i poduzme mjere protiv Vojislava Šešelja, jer upravo je aktualna vlast te države najupućenija u stvarnu zločinačku ulogu Šešelja u Domovinskom i ostalim ratovima na području tkz. Jugoslavije. Posebno je zabrinjavajuća izjava Vojislava Šešelja nakon izricanja presude kako je ideja velike Srbije besmrtna što je izravna prijetnja novom ratnom osvajanju hrvatskog teritorija. S obzirom kako su današnji premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić bili prvi suradnici Šešelja i jasno i glasno su zagovarali ideju Velike Srbije, od istih očekujemo da se od takve izjave javno ograde, a u protivnom ćemo ustrajati u hrvatskoj blokadi toj i takvoj Srbiji za ulazak u EU.

Kako je ipak riječ o nepravomoćnoj presudi, HSP AS očekuje dodatni napor tužiteljstva kako bi pravomoćnom presudom Vojislav Šešelj u konačnici ipak bio osuđen kao ratni zločinac. Po pitanju političkog djelovanja u Hrvatskoj, HSP AS će raditi na jedinstvu svih hrvatskih stranaka u osudi ovakve sramotne presude Haškog suda te zajedništvo u nastupu i stavu oko pitanja ulaska Srbije u EU. Dok ta zemlja ne raščisti sa svojom agresorsko-zločinačkom ratnom prošlošću, svi zajedno moramo ustrajati, bez obzira na eventualne pritiske izvana, u jasnoj osudi te i takve Srbije, kao i njenog ulaska u civilizirane EU integracije