Inernetom na medijsku blokadu u Hrvatskoj

hrvatska i eu zastava

Dublje analize pokazat će da u Hrvatskoj nestaje demokracje dolaskom Mesića na čelo države, a zavšni udarac slobodi mišljenja i govora zadala je vlada Zorana Milanovića. Prava je sreća da postoji internet sa društvenim mrežama na kojima se znatiželjni mogu informirati o stvarnom stanju u Lijepoj našoj.

Priča prva: Josip Šimunić
Josip Šimunić postao je glavna tema u medijima proteklih dana zbog svojih pokliča upućenim navijačima poslije utakmice sa Islandom. Ako su njegovi pokliči sporni za nekoga upravo su se domaći mediji trebali potruditi objasniti da je sporni poklič nastao puno vremena prije onoga koje mu se stavlja u kontekst. Međutim dogodilo se nešto posve suprotno, i upravo su domaći mediji natjecali tko će više i bolje ocrniti Šimunića nazivajući ga imenima koja sa njim nemaju nikakve veze. U napadima na Šimunića putem tih medija prednjačili su članovi aktualne vlade, i to isti oni članovi koji su ostali gluhi, njemi i ćoravi na sve ono što je reprezentacija Hrvatske proživjela u Bogradu. Toj gospodi ili drugovima toliko je zasmetao Šimunićev poklič u onolikoj mjeri koliko im nije smetalo paljenje hrvatskih zastava i pjesme o klanju Hrvata u Beogradu. Tom logikom su se ponijeli mediji koji su očito na vladinoj sisi, i zbog kojih je stvorena sva ova atmosfera hajke na Šimunića.

Priča druga: U ime obitelji
Građanska inicijativa U ime obitelji sakupila je preko 750. 000 potpisa u Hrvatskoj za referendum o braku. Za vrijeme čitave kampanje za referendum članovi inicijative su u više navrata ocrnjeni i oklevetani od strane medija pod kontrolom vladajućih u Hrvatskoj. Kada su se saznali rezultati izbora isti ti mediji su požuriti omalovažiti volju građana Hrvatske. Bok uz medije stale su i nevladine organizacije koje bi trebale biti nesvrstane, a samim svrstavanjem na jednu stranu prestale su biti nevladine i postale ono što su i bile, vladine organizacije. Teško je sada nabrojati vladine dužnosnike, stručnjake, psihologe, političare, estradne umjetnike koji su od nedjelje navečer preplavili medijski prostor Hrvatske silovajući većinu njenih građana tezama za koja nemaju nikakvo uporište. Stvar oko referenduma je jasna. Narod je rekao i odlučio što misli i to bi trebala biti završena priča.

Priča treća: Vukovar bez ćirilice
Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara već mjesecima pokušava uvjeriti vladu Zorana Milanovića da oni u svom gradu ne žele ćirilicu. To što narod želi ne interesira druga Milanovića, isto tako što ga ne interesira da je jedan domoljub razapet na stup srama od medija. Ne interesira ga ni glas naroda, kome se on smije u lice i poručuje da će biti onako kako je on zamislio, a da referenduma za Vukovar bez ćirilice neće biti bez obzira što to traži i zahtjeva 500.000 punoljetnih građana Hrvatske. I u ovom slučaju, kao i u predhodna dva mediji su se svrstali na stanu vladajućih, ignorirajući ljude koji nažalost iz svog džepa  plaćaju da ih netko pravi budalama.
Rezime svega jeste da je Hrvatska u medijskoj blokadi, a ono što izađe u janvost se icenzurira. Narod kao narod se ipak snašao i zahvaljujući internetu koga nitko ne može kontrolirati istina se ne može sakriti. Zahvaljujući par interntskih portala i društvenim mrežama probijena je medijska blokada.

E moj narode sam si kriv za ono što ti se događa. Ova vlast je uzabrana demokratskim putem, premda sada to pravo na demokraciju pokušava osporiti.

HERCEGOVINA.info