FOTO  In memoriam Ivan Panić 1961-2017

In memoriam Ivan Panić 1961-2017

Što kazati i reći o legendi Slunja, Pakraca i Lipika? U samim začecima obranbenog domovinskog rata ne dvojeći ni trenutka Ivan staje u obranu svog Slunja i postaje zapovjednik policijskih snaga i zapovjednik obrane Slunja , te brani svoj grad od JNA i četnika.

Pred nadmoćnjijim neprijateljem Slunj pada u neprijateljske ruke, a Ivan iako ranjavan više puta odlazi u Pakrac i postaje jedan od zapovjednika obrane Pakraca i Lipika.

Iako nije bio velikog rasta imao je veliko srce veće od planine Papuk . Ivan nije štedio sebe i uvjek je bio prvi u svim akcijama i bitkama, te tako uspjeva sa ostalim Hrvatskim dragovoljcima obraniti Pakrac i Lipik.

Nakon prestanka rata Ivan ostaje raditi u policijskoj postaji u Pakracu sve do njenoga potpunoga ustroja.

Junačko srce nije moglo izdržati i vraća se sa obitelji u svoju kršnu Liku u svoj grad, u svoj i naš Slunj. Nemirnog duha ne uživa u stečenoj i zasluženoj mirovini nego sa suprugom Ivankom otvara braniteljski poligon Ponos. Poligon je osmišljen tako da se posjetiteljima nudi Paint bal ili igra rata sa puškama koje su napunjene bojanim kuglicama.

Uz to tu su još Kvadovi ili motori na 4 kotača kojima su posjetitelji razgledali i uživati u predivnim krajolicima Like na stazi koja se proteže na oko 56 kilometara.

Narušenoga zdrastvenoga stanja Ivan daje sve od sebe ne štedeći se ni trenutka,  ali junačko srce nije više moglo izdržati i naš dragi prijatelj, junak i legenda odlazi na neki bolji svjet .

Jučer je u Slunj došla  kolona prijatelja branitelja i ostalih da odaju posljednu počast junaku. Na posljednjem  ispraćaju  bio je veliki broj Pakračana i Lipičana, a bio je tu i zapovjednik specijalne policije u ratu general Željko Sačić i mnogi drugi Hrvatski branitelji.

Nakon počasnog pucnja sahranjen je u obiteljskoj grobnici nakon čega je služena sveta misa u crkvi presvetoga Trojstva. Za Ivanom u tuzi i boli ostali su majka Mara, supruga Ivanka, sin Boris i kćerka Vlatka. Ivan je bio odlikovan medaljom domovinskog rata, medaljom  Bljesak i redom Hrvatskog križa i još mnogo pohvala dobio je za svoj junački ratni put.

Prijatelju ratniče,Junače počivaj u miru Božijem i neka ti je laka Hrvatska gruda koju si toliko volio.

Sve fotografije u GALERIJI

Tekst foto by:Ivica Lozina