FOTO  Imotski: Svečano obilježena 26. obljetnica osnutka 3. bojne 4. gardijske brigade

Imotski
10.00 sati na imotskoj tvrđavi Topani položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima. Vjence su položili Udruga roditelja poginulih branitelja, izaslanik ministra branitelja,udruga 3 Imotske bojne, branitelji iz Kruševa, Zadra, Vukovara, načelnici Imotskih mjesta i mnogi drugI.

Zatim su pripadnici 3. bojne od Topane u mimohodu došli u crkvu sv. Franje gdje je  fra Kristian je predvodio misu za poginule branitelje.

Nakon svete mise uzvanici i gosti su se zaputili u svadbeni salon Topić gdje su se zabavili uz tamburaše. Ljepo je jučer bilo vidjeti draga lica, ali je žalosno bilo to što nitko iz Vlade i ministarsva obrane nije nazočio 26. obljetnici Imotskih Sokolova. Znamo koliki je obol bio Imoćana u obranbenom domovinskom ratu i da su jurišali gdje nitko nije htio, a danas  Imotska krajina nema od toga ništa. Mladi se iseljavaju, pa čak i ljudi treće životne dobi.

Političari se pojave sa obećanjima samo pred izbore i onda ostaje sve na praznim obećanjima. Obećano je da će se u Imotskom graditi vojarna, da se neće plaćati tunelarina...Obećano je dosta toga, ali ništa se od toga nije napravilo.

Zadnji privredni faktor vinarija u Imotskom ide u stečaj, Kažu sadite lozu,  a kome onda prodati grožđe? Tužno je jučer bilo vidjeti tako prazan grad bez djece.

Hoće li se već netko sjetiti konkretno pomoći napaćenoj i zapostavjenoj Imotskoj krajini ili će i naša krajina u stečaj?

Tekst i foto by:Ivica Lozina