FOTO/VIDEO  Imotski: Sukobili se policija i vlasnici trgovina

Požar Imotski
...iz samog centra i okolnih kuća moralo biti evakuirano, nervozu je izazvalo i upozorenje Nastavnog centra za javno zdravstvo iz Imotskog da je dim koji se širi s požarišta potencijalno otrovan.

Ipak, dim se u poslijepodnevnim satima razišao, no prema nepotvrđenim informacijama, došlo je do sukoba između policije i vlasnika nekih poslovnih prostora kojima nije bio dopušten ulaz u centar kako bi spasili dio robe iz svojih trgovina, piše tportal.

- Policijsko postupanje još uvijek je u tijeku, izjasnit ćemo se u idućim satima - kazao je Hrvoje Znaor iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Nije želio potvrditi informaciju da je u naguravanju i tučnjavi s trgovcima ozlijeđeno barem dvoje policajaca i još neutvrđeni broj civila.


Šoping centar u plamenu

Ispred centra u jednom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana: jedni su željeli spašavati robu iz svojih trgovina, drugi su tvrdili da se članovi njihove obitelji i prijatelji još uvijek nalaze u unutrašnjosti, treći su samo promatrali... Vladala je golema nervoza, bijesni ljudi su psovali i prijetili, a došlo je - kako se neslužbeno doznaje iz policije - i do "ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira".

Po dosad dostupnim informacijama, u samom požaru ozbiljno je ozlijeđena jedna osoba, koja je zbog povreda dišnih organa hitno prebačena u splitsku bolnicu. Lakše je ozlijeđeno nekoliko osoba.

U vatri koja je izbila oko 11 sati ujutro, izgorio je gotovo cijeli krov centra i njegov manji zapadni dio, a pod vodom su gotovo svi prostori u njegovoj unutrašnjosti. Izuzetak je jedino supermarket Konzuma, koji se nalazi u istočnom dijelu centra i ostao je netaknut.

Policijska istraga uzroka izbijanja požara još uvijek traje. Po tvrdnji gasitelja, vatra je izbila na krovištu klima uređaja, no spominjalo se i "postavljanje katranske izolacije na krovištu uz pomoć plamenika".