Igor Nađ pucao iz `duge devetke`? SOA istražuje odakle mu oružje

IGOR NAĐ, ubojstvo, Kajzerica, pokolj

Iako policija službeno ne želi potvrditi kojim je pištoljem i kalibrom u četvrtak navečer počinjen zločin na zagrebačkoj Kajzerici, dugogodišnji stalni sudski vještak za balistiku i oružje, dipl. ing. Rade Stojadinović, temeljem dosadašnjih saznanja o navedenom zločinu, zaključio je da se radi o "dugoj devetki", piše Jutarnji list.

Ubojica Igor Nađ je koristio snažno pištoljsko zrno i pištolj u čiji spremnik ide više od sedam metaka, a to su danas uglavnom pištolji ‘duge devetke’, pojasnio je. Ta se vrsta pištolja najviše nabavljala i devedesetih godina, u vrijeme rata, ali i poslije jer je riječ o snažnom streljivu, učinkovitom i na daljinama od 100 metara te vrlo ubojiti iz blizine kao što je to bilo u slučaju ubojstva na Kajzerici.

Uz operativni rad policijskih službi, od kriminalističke i temeljne policije, uključujući i kvartovske policajce, do agenata SOA-e koji se bave organiziranim kriminalom, i forenzičari iz Centra “Ivan Vučetić” sudjelovat će u istrazi o zločinu na Kajzerici. Rasvijetliti tko je i po kojoj cijeni Igoru Nađu eventualno prodao pištolj i čijim je oružjem počinjen jedan od najstrašnijih zločina u novijoj hrvatskoj povijesti od izuzetnog je značaja za istragu.