HSPF: Iskoristite svoje biračko pravo, jedino što je preostalo

izbori, Hrvatska zemlja, HSPF, izbori, Mostar, izbori, glasovanje, izbori, prijevremeni parlamentarni izbori, parlamentarni izbori, Željko Glasnović, glasovanje, izbori, irska, izbori, sabor, Hrvatska, HDZ 1990, Željko Glasnović, izbori

Spletom političkih okolnosti i „nužnih" kompromisa na putu ka Europskoj uniji, više od četiri milijuna hrvatskih državljana izvan Republike Hrvatske, bira tri zastupnika iz XI. izborne jedinice, tzv. dijaspore. Neki bi glasovi iz Hrvatske rekli da je i to previše.

Proteklih tjedana svjedočili smo različitim obećanjima kandidata s različitih listi za XI. izbornu jedinicu - doduše neke kandidate niti smo čuli niti vidjeli. Ne trebamo poricati činjenice, pa tako ni onu da zastupnike iz „dijaspore" bira hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, onaj isti koji je imao najmanju korist od odluka Hrvatskoga Sabora. Veseli nas činjenica što gotovo svi kandidati obećavaju poboljšanje položaja hrvatskoga naroda u BiH - veselje je proporcionalno razočarenju nakon izbora, to nam pokazuje statistika svih dosadašnjih parlamentarnih izbora. No, optimizam se uvijek nalazio u tom pravu da biramo, toliko malo je dovoljno našem napaćenom hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) poziva sve hrvatske državljane u Bosni i Hercegovini, koji imaju pravo na izbor, da svoje temeljno političko pravo iskoriste na predstojećim parlamentarnim izborima. Svoje stavove, povjerenje, iskažite zaokruživanjem one opcije koja je u stanju pomoći hrvatskom narodu u BiH, jer je pomoć uistinu najpotrebnija.

Isto tako, Hrvatski studentski politološki forum upućuje apel i onoj trojici zastupnika koji budu izabrani, da kroz svoje nastupe i prijedloge u Hrvatskom Saboru, jasno artikuliraju probleme hrvatskoga naroda, kako u Bosni i Hercegovini tako i u ostatku svijeta. Vaša volja i želja za rješavanjem tih problema važnija je od pustih riječi izgovorenih pred narodom. Vaša misija je iznad bilo koje stranke i osobnog interesa, stoga budite svjesni da će narod, koji vas izabere pratiti vaš rad.
Na koncu, ne svodite naš narod na kontroverzne rasprave i buđenje duhova iz prošlosti. Podržite europski put Bosne i Hercegovine, čuvajte obraz naroda koji vas je poslao u Hrvatski Sabor. Neka nam svima slogan bude - Odlučno prema cilju!