HSP AS želi urediti državu onakvom kakvu su je sanjali poginuli hrvatski branitelji!

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr
...Domovinski rat smatramo temeljem moderne, suverene i nezavisne Republike Hrvatske. Naše bavljenje politikom je nastavak onoga za što su hrvatski branitelji položili svoje živote, a to je doprinos boljitku svih građana Hrvatske i očuvanju demokratskih dosega u kojima uživamo u 21. stoljeću.

Upravo Klub zastupnika HSP AS u Hrvatskom saboru od prvog dana zagovara i provodi navedene vrijednosti ne dopuštajući licemjerje i političku trgovinu ni na koji način. Moja izjava kao glavnog tajnika HSP AS i saborskog zastupnika za niz hrvatskih elektronskih i tiskovnih medija je zlorabljena gdje je izvučen samo dio konteksta onoga što sam izreka te prenio svoje stavove i stavove stranke.

Podsjetio sam kako je HSP AS još prije 2 godine u svom programu utvrdio stajalište kako Ministarstvo branitelja kojemu je na čelu bio Predrag Matić nije sposobno činiti ono što se od njega očekuje niti je išta činilo. HSP AS smatra kako tako važno ministarstvo mora čuvati dignitet Domovinskog rata, hrvatskih branitelja te obitelji poginulih i nestalih branitelja. Isto ima obvezu putem pozitivnih zakona RH osigurati navedeno, ali i braniteljima i njihovim obiteljima osigurati život dostojan čovjeka. Ministarstvo branitelja pod dirigentskom palicom Predraga Matića činili je suprotno te je uglavnom služilo za uhljebljenje političkih istomišljenika što je urodilo opravdanim prosvjedom 100% HRVI u Savskoj 66. HSP AS je tom prosvjedu u više navrata dao jasnu, javnu i nedvosmislenu potporu u postizanju zacrtanih ciljeva, a upravo taj prosvjed je dokaz kako je HSP AS vizionarski osjetio nerad starog saziva ministarstva.

Iz navedenih razloga HSP AS je isticao i ističe kako takvo ministarstvo nema potrebe na takav način postojati te smo dali jedan od prijedloga kako je moguće prava branitelja, kao i njihovih obitelji i udruga proisteklih iz Domovinskog rata rješavati i kroz Ministarstvo obrane. Otvaranjem niza uprava učinili bi ono što su učinile mnoge države koje su bile u ratu. Na tragu navedenog, svako iskrivljavanje navedenog najoštrije osuđujemo te ponavljamo izrečeno kako čekamo naše partnere da iznjedre što kvalitetnijeg ministra za ovo važno ministarstvo, koji će sastaviti tim na ponos i diku svih branitelja, a u tome i naša potpora nije upitna. Ponavljamo - svih branitelja, a ne samo povlaštenih i tu mislimo na desetke tisuća hrvatskih branitelja koji žive u bijedi i neimaštini jer nisu uspjeli ostvariti svoja prava, žive u neljudskim uvjetima da ne znaju ni adresu Ministarstva branitelja jer su njima tamo vrata do danas bila zatvorena. Isto tako ponavljamo, svoje stavove nismo usklađivali s partnerima što ne znači da nećemo, a račune za svoj rad polažemo isključivo hrvatskim građanima