HSP AS poziva na bojkot vojnog mimohoda u Zagrebu!

HSP AS BIH, hsp ante starčević, BIH, HSP AS BIH, Uskrs, Uskrsna čestitka, HSP AS BIH, hsp ante starčević, HSP dr. Ante Starčević, BIH, priopćenje, hsp ante starčević, priopćenje, hsp ante starčević, bojkot, hsp ante starčević, Vrgorac, Ljubuški, HSP AS BIH, hsp ante starčević, ivan tepeš, HSP AS H, HSP dr. Ante Starčević, Kupres, HSP AS H, hsp ante starčević

Iz navedenih razloga imamo potrebu i obvezu uzviknuti „Car je gol" te ovim putem pozvati sve one kojima je Hrvatska u srcu da na primjeren način zaustavimo daljnje rastakanje i degradaciju Domovinskog rata i svega gore navedenog od strane aktualne i nesposobne Vlade Zorana Milanovića. Pozivamo na bojkot tzv. vojnog mimohoda u Zagrebu 04.08.2015. godine koji se održava pod dirigentskom palicom i u režiji aktualnog premijera i njegovih suradnika. Pozivamo sve istinske domoljube da slijede primjer Marka Perkovića Thompsona i njegovog organizacijskog odbora proslave u Čavoglavama te se pridruže desetcima tisuća onih koji će u Kninu 05.08.2015. na veličanstven i dostojanstven način obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Ponoviti ćemo kronološki razloge ovakve naše reakcije. Scenarij prepucavanja i političkih ucjena insceniran je u dnevno političke potrebe od strane vladajuće Kukuriku koalicije. Osporavanje ustavnih ovlasti nad oružanim snagama predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović imalo je naznake vojnog udara primjerenog nekoj „banana državi". Pomirljivi i mudri politički potezi predsjednice RH, gdje se ona složila da se ipak ova okrugla, 20. obljetnica Oluje održi na poseban način, održavanjem vojnog mimohoda, te je predložila osnivanje zajedničkog Odbora za organizaciju istog naišli su na odobravanje u hrvatskoj javnosti. Na njen prijedlog Vlada RH na svojoj 227. sjednici održanoj 07.05.2015. godine osniva Odbor za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Sumnjajući u dosljedno provođenje prihvaćenih zaključaka pozorno smo pratili provođenje istih.

Javni istup ministrice vanjskih poslova i potpredsjednice Vlade Vesne Pusić prije nekoliko dana potvrdio je naše sumnje gdje ona govori „...naša proslava, koja konačno dobiva primjereni oblik, svečanosti u glavnom gradu i ona će se s vremenom etablirati." Nemamo dodatnih informacija da je dogovor o održavanju ove obljetnice na poseban način preinačen u nešto trajno. Naš poziv na bojkot ove vojno-diplomatske blamaže je i poziv na očuvanje i zaštitu povijesnih činjenica vezanih za noviju Hrvatsku povijest.