HSP AS će kazneno prijaviti Zorana Milanovića zbog govora mržnje!

.Na navedenoj konferenciji isti je potpredsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika HSP AS Ivana Tepeša, prof. grubo uvrijedio rekavši „Jučer smo imali filofašistički marš, i to je ono što HDZ donosi - najgore je što su marš predvodila dvojica filofašista od kojih je jedan potpredsjednik Sabora". S obzirom kako je predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, prof. jedini potpredsjednik Sabora koji je svojom nazočnošću dao potporu slobodi govora, iz iste je izjave sasvim razvidno kako predsjednik SDP-a Zoran Milanović predsjednika HSP AS Ivana Tepeša, prof. smatra filofašistom.

Predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, prof. kao i glavni tajnik stranke i saborski zastupnik HSP AS Pero Ćorić svojim su dolaskom dali podršku Z1 televiziji kojoj je, bez ikakve prilike za obranom, grubo uskraćeno emitiranje u trajanju od tri dana od strane Agencije za elektroničke medije. Svojim dolaskom i medijskim izjavama tijekom prosvjeda, potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš, prof. naglasio je kako oštro osuđuje pristup Agencije koja sama sebi daje za pravo tumačiti što je govor mržnje, a čime se automatski van nadležnosti stavlja sudbenu vlast.
Podršku takvim demokratskim vrijednostima predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra filofašizmom i zbog toga će morati kazneno odgovarati. Kako se ovako grubom etiketiranju ne nazire kraj, HSP AS podnijet će kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića zbog zločina iz mržnje sukladno članku 87., stavku 21. Kaznenog zakona, a za koje djelo je člankom 325. Kaznenog zakona propisana kazna zatvora do 3 godine. Osim toga, HSP AS iskoristit će sve moguće zakonske mehanizme da zaštiti svoj ugled i ugled svojih dužnosnika od sličnih neutemeljenih napada.

HSP AS ovim putem traži službenu istragu od DORH-a jer Zoran Milanović ujedno vrijeđa i instituciju potpredsjednika Hrvatskog sabora, a čije se vrijednosti moraju štititi po službenoj dužnosti.