Hrvatski svjetski kongres: Zajedno i dostojanstveno za istinu

Den Haag, prosvjed
...akciju "Glas hrvatskog ponosa". U četvrtak, 15. studenog 2012. u 18.11 sati hrvatski iseljenici diljem svijeta okupit će se i zajedno zapjevati "Lijepu našu".

"Glas hrvatskog ponosa" nastavak je cijelog niza aktivnosti kojima HSK želi dati podršku hrvatskim uznicima u Den Haagu i stati u obranu digniteta Domovinskog rata, a posebno vojno-redarstvene operacije "Oluja".

Hrvati u Melbourneu, Singapuru, Göteborgu, Parizu, Berlinu i mnogi drugim metropolama diljem svijeta potvrdili su sudjelovanje u akciji "Glas hrvatskog ponosa". Pred zgradom Haškog tribunala u Den Haagu također će se začuti "Lijepa naša". Pozivamo još jednom sve Hrvatice i Hrvate diljem svijeta da se dan uoči presude hrvatskim generalima okupe i pokažu zajedništvo. Ujedno pozivamo i hrvatske radio stanice u domovini i svijetu da 15.11.2012 u 18.11 sati u eter puste "Lijepu našu" kako bi se naša himna začula u svakom hrvatskom domu od Australije preko Europe sve do Sjeverne i Južne Amerike.

Hrvatski svjetski kongres ujedno podržava i sudjeluje u inicijativi udruga hrvatskih branitelja pod nazivom "Zajedno i dostojanstveno za istinu". Već je potvrđeno da će u velikom broju hrvatskih katoličkih zajednica i misija u svijetu, u četvrtak 15.11. u večernjim satim biti održana sveta misa i molitva za pravednu presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču. Svečano euharistijsko slavlje ujedno najavljujemo
i u katedrali u Rotterdamu s početkom u 20 sati.

Hrvatski svjetski kongres

Na našem portalu večeras ekskluzivno slike iz Den Haaga