Hrvatski Sabor o Hrvatima izvan Hrvatske

bh. hrvati, hrvati bih, psovka, političari, hčsp, hrvatski sabor, hrvatski sabor, sabor, dijaspora, hrvatski sabor, Hrvati, Hrvatska, Hrvati u BIH, Hrvatska, pomoć, boravište, prebivalište, Hrvati u BIH, Saborski zastupnici, spor s Europskom komisijom., Gordan Jandroković, HDZ, SDP, ubojstvo, Stjepan Đureković, Lex Perković, Njemačka, hrvatski sabor, ustavne promjene, sdph, HDZ, slučaj Đureković, hrvatski sabor, oporba, Treći entitet, Hrvatska, Politika, sabor, Hrvatski narodni sabor, ćirilica, Vukovar, Saborski zastupnici, hrvatski sabor, sabor, Hrvati iz BiH, Hrvatska, sabor, raspuštanje , Josip Leko, Hrvati iz BiH, sabor, Hrvatska zemlja, hrvatski sabor, 25 godina hrvatske neovisnosti, Srebrenica, Hrvatski narodni sabor, hrvatski sabor, prava hrvata, hrvatski sabor, Andrej Plenković
Predsjednik Sabora Luka Bebić pozvao je sve zastupnike da podupru zakon o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine i tako pokažu odlučnost i jedinstvo hrvatskog naroda u potpori Hrvatima diljem svijeta, javlja HRT.

HDZ-ovi zastupnici zakonu su dali potporu, ali nisu propustili prozvati svoje oporbene kolege zbog izlaska iz sabornice. Oporbeni zastupnici nesudjelovanjem u raspravi o zakonu o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine pokazuju manjak domoljublja. To su, rekao je Dragan Vukić (HDZ), pokazivali svaki put kada je Sabor donosio važne odluke za Hrvatsku i Hrvate. Vukić je u pojedinačnoj raspravi pozvao oporbu da se vrati u sabornicu i podupre zakon na koji Hrvati izvan domovine čekaju već 20 godina, a kako bi ti ljudi, naglasio je, znali da se o njima skrbe i desnica i ljevica, odnosno cijela Hrvatska.

Vukićevo su stajalište u brojnim replikama poduprli njegovi stranački kolege. Naravno da ih (oporbe) nema jer je njihova glavna uzdanica Vesna Pusić davno Hrvate u BiH proglasila 'personama non grata', i to u vrijeme Domovinskog rata kada su pomogli obrani Hrvatske. Ovako im zahvaljuju, poručila je Đurđica Sumrak. Hvala ti, Bože, da ih nema. Treba čuvati Hrvatsku, to svi poručuju, ali to će se pobrinuti ova vlada i HDZ. I dragi Bog je s nama, rekla je Sumrak.