Hrvatski mediji opet lažu - austrijski mediji pišu da je na Bleiburgu bilo 65 tisuća ljudi, a HRT navodi da ih je bilo 25 tisuć

dr. Dragan Čović, Dragan Čović, Kolinda Grabar Kitarović, Bleiburg, Bleiburg, obljetnica
. Dok hrvatski mediji pišu o 25 tisuća ljudi, umanjujući time značaj ovoga mjesta, austrijski mediji su puno realniji i navode brojku od 65 tisuća posjetitelja. Ta brojka svakako je točnije jer je policija morala osigurati i dodatni prostor na livadama zbog velikog broja posjetitelja, koji su bili raspoređeni skroz od polja na kojem je bila komemoracija do grada Bleiburga, to je čak dva kilometra ceste i livade.

Novinari koji su bili na Bleiburgu, dakle, ne govorimo o novinarima koji su po zadatku iz redakcije ispred televizora pratili komemoraciju, tvrde da je na Bleiburgu bilo oko 50 000 ljudi, i to je uglavnom brojka koja odgovara istini. Naime, austrijski mediji su velikim dijelom iznenađeni masovnim odazivom, s obzirom da je prošle godine na bleiburškom polju blo oko 10 000 ljudi.

Komemoracija je održana u organizaciji Počasnog bleiburškog voda i pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda Dragana Čovića. Iako je najavljivala kako će nazočiti središnjoj komemoraciji 16. svibnja u Bleiburgu, predsjednica je počast žrtvama komunističkih zločina odala u četvrtak na Bleiburgu, u Maclju i Teznom, učinivši to bez najave i nazočnosti medija.

Podsjetimo, ovo nije prvi puta da hrvatska medijska mafija laže, ne zaboravimo kako nas je mafija nedavno pokušala uvjeriti da na Trg bana Jelačića, najveći trg u milijunskom gradu, stane 20 000 ljudi, iako na središnji zagrebački trg može stati i do 150 000 građana.

tinolovka-news.com