Hrvatska zastava na Prevlaci - susret branitelja iz cijele Hrvatske

branitelji
Branitelji Domovinskog rata iz UHBDDR-a zadržali su tradiciju okupljanja, pa je tako na hrvatskom jugu boravilo više od osamdeset branitelja s područja cijele Hrvatske, od kojih je dio tijekom Domovinskog rata u postrojbama Hrvatske vojske branio hrvatski jug.

 - Nastojimo održati naše susrete barem dva puta godišnje na različitim lokacijama diljem Hrvatske, a nezaobilazno se okupljamo svake godine jedino u Vukovaru, na obljetnicu njegova stradavanja, kaže predsjednik UHBDDR-a Konavle Ante Fragić.

Tijekom godišnjeg okupljanja branitelja, kojem je nazočio i predsjednik Udruge za cijelu Hrvatsku Zvonko Milas, osim sudjelovanja na sportskim aktivnostima kao dijelu programa, branitelji su odali počast poginulim braniteljima pred središnjim spomen-obilježjem na dubrovačkom groblju Boninovo te posjetili Spomen-sobu poginulih branitelja Dubrovnika.

Izaslanstvo sa susreta branitelja UHBDDR-a pridružilo se i odavanju počasti poginulim omiškim i dugoratskim braniteljima kojima je tijekom vikenda upriličena komemoracija u Mokošici, a za izlet je odabrana Prevlaka na kojoj su branitelji podigli hrvatsku zastavu.

slobodna dalmacija