Hrvatska pojačava kontrolu granica s BiH

29.04.2015

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je kako je zbog terorističkog napada na policiju u Zvorniku pojačana kontrola duž cijele granice s BiH.

On je rekao kako je, odmah po dobijanju informacije o napadu na policijsku postaju u Zvorniku, direktor hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačano postupanje duž cijele granice s BiH.

"Posebno su pojačane mjere kontrola granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole osoba, vozila i prtljaga, a poduzimaju se i druge mjere u unutrašnjosti policijskih uprava s ciljem spriječavanja mogućih ugrožavajućih situacija", istaknuo je Ostojić.

On je naveo kakoje pojačano postupanje naloženo i službama nadležnim za prevenciju terorizma, te da je policijskim službenicima posebno skrenuta pozornost da vode računa o samozaštiti.

Ostojić je podsjetio kako je još u siječnju, nakon terorističkog napada u Parizu, donio odluku o osnivanju Radne skupine za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma, javili su hrvatski mediji.

"Hrvatska policija na regionalnoj razini kontinuirano sudjeluje u policijskoj suradnji i razmjeni informacija s ciljem uspješnog suprotstavljanja terorizmu", kaže on.

Ostojić je napomenuo kako je prošloga tjedna Dubrovniku održan sastanak policijskih čelnika susjednih zemalja, gdje je jedna od tema bila sigurnosni izazovi u vezi sa terorizmom i stranim borcima./HMS/


loading...