'Hrvatska dugo nije imala pošteni veliki studentski prosvjed. Ako nećemo sada, nećemo nikada!'

prosvjed, studenti
...smanjilo iznos koji studenti mogu tijekom godine zaraditi bez plaćanja poreza, i to za gotovo tri puta (s 50.000 kuna na 15.000), oglasio se i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.
'Studentski zbor od ranog jutra pokušava riješiti novonastalu situaciju s poreznim promjenama. Iste smatramo nedopustivima i pozvali smo na hitnu promjenu sve nadležne u Ministarstvu financija i Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Potvrđeno nam je da će se brzo očitovati ministar Marić te da ćemo početkom idućeg tjedna imati sastanak u MinFin kako bi riješili problem.

Pratite nas jer ćemo vam javljati sve nove informacije. I ne brinite, nećemo dopustiti da dođu u realizaciju ovakvi nenajavljeni pravilnici', napisali su na svom Facebook profilu.

U kratkom roku na Facebooku je niknula nova stranica 'Prosvjedi - Izmjena pravilnika o porezu na dohodak' kojom se želi povratak oporezivanja na 50.000 kuna godišnje.

- Hrvatska dugo nije imala pošteni veliki studentski prosvjed. Ako nećemo sada, nećemo nikada! - upozoravaju studenti i napominju kako će, ako bude stvarno potrebno, izaći na ulice.

- Nećemo dati da uz to što nam država uzima pola od plaće roditelja, još nama uzimaju ovo malo što zaradimo! - piše na stranici grupe koja je 'osnovana s ciljem da se vidi koliki je broj ljudi spreman izaći na prosvjede ukoliko se ne ukine limit neoporezive studentske zarade'.

Zasad je u grupi oko 1900 studenata.

Na redakcijski mail u međuvremenu je stigao i jedan ironični mail ogorčenog studenta, koji piše kako bi mu 'još bilo i jasno to što nikoga nije briga za studente i mlade, da ova država doslovce ne umire'.

- No, država je sve starija, populacija je sve manja i onda ta mala bananica umjesto da olakšava mladima i potiče na rad, čini upravo suprotno'.

U mailu koji je poslao Vladi i Saboru pita se tko će plaćati porez kada otjeraju sve mlade.

'Tko će Vama plaćati mirovine (ovako megalomanske, kao što imate i plaće)', piše student.

Jutarnji list