Hrvatska će megatrajektom zaobilaziti prostor Neuma!?

...se odlučili brže, ali ne i mnogo manje jeftino rješenje.
Naime, hrvatski mediji su objavili kako se krajem godine započinje s gradnjom mega-trajekata do sada neviđenih na našim prostorima koji će moći prevoziti čak 2000 putnika i oko 150 vozila i koji bi u rekordnom vremenu mogli povezati hrvatsko kopno s Pelješcem. Prema neslužbenim informacijama u igri za izgradnju su "Brodosplit", "3. maj", te Brodogradilište Kraljevica, a kreditnu bi liniju trebalo osigurati pulsko brodogradilište Tehnomont. Međutim, treba kazati kako izgradnja trajekata ne znači odustajanje od cestovnog koridora kroz teritorij BiH, već se, između ostalog, radi i o rješenju za prijevoz živih životinja i različitih roba koje ne mogu kroz teritorij BiH.
Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nedavno je naglasila kako je zasad izvjesno kako će žive životinje morati ići trajektom, odnosno neće moći ići kroz koridor, za razliku od kućnih ljubimaca koji će moći ostati u automobilima sa svojim vlasnicima.

Više plovila

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture RH u tijeku su razgovori oko realizacije projekta po načelu "gradnja domaće flote na domaćim navozima i bez državnih jamstava", čime bi se istovremeno osigurao bolji standard brodovlja Jadrolinije, te dao posao hrvatskim brodogradilištima.
-Tijekom ovoga mjeseca raspisat ćemo natječaj za gradnju trajekata koji su namijenjeni za plovidbe na kraćim relacijama. Hoće li oni ploviti na relaciji Komarna - Brijesta (Pelješac) i hoće li tako država umjesto gradnje koridora na taj način premostiti Neum ne znam, ali za to na terenu nema zapreka, kazao je Slavko Lončar, predsjednik Uprave Jadrolinije.
Prema do sada nepotvrđenim informacijama u igri su u prvoj seriji dva velika trajekta od kojih je svaki vrijedan između 7 i 8 milijuna eura, te u nešto dugoročnijoj varijanti još dva trajekta sličnih karakteristika, pa je ukupno riječ o četiri trajekta vrijedna oko 30 milijuna eura.
I struka misli kako je ovo dobro rješenje, pa tako konzultant za pomorski promet dr. sc. Srećko Favro tvrdi kako je izgradnja trajekata i uspostava linije između kopna i Pelješca logično rješenje i normalan slijed za zemlju koja se na nalazi na stupnju gospodarskog razvoja kao Hrvatska.

Ploče i dalje problem

Treba kazati kako je pitanje izgradnje neumskog koridora koji je ne samo strateški interes Hrvatske, već i Europske unije, već stiglo i do najviših dužnosnika u Bruxellesu. Naima, iako je cijela priča o zatvorenoj cesti kroz zaleđe Neuma u početku djelovala kao lako izvodivo rješenje bez bilo kakvih političkih problema, posljednjih je dana na vidjelo izišlo kako Hrvatska i BiH jednostavno neće moći same doći do kompromisa, a upitno je i koliko u svemu može pomoći i službeni Bruxelles. Jedan od ključnih problema je činjenica kako bh. strana još uvijek nije definirala takozvani princip naprednog korištenja luke Ploče koji će tražiti u zamjenu za slobodan hrvatski prolaz kroz Neum.

Dnevni list