Hrvati su najneemotivniji narod u regiji

istraživanje, emocije, zagrljaj, ljubav, kad nas vide zagrljene, katica kiš, Mostar, čestitka, zagrljaj, razlozi, tijelo

... regiji, javlja tportal.

Iza "hladnih" Singapuraca slijede Gruzijci, Litavci, Rusi i Madagaskarci. To su narodi koji će najčešće prešutjeti sve što ih muči ili im je na pameti, od ljutnje, fizičke boli do drugih negativnih emocija. Oni su ujedno i narodi koje se općenito najmanje smiju.

"Promatrate li Singapur kroz prizmu tradicionalnih indikatora, to je jedna od najuređenijih zemalja na svijetu. No, gledate li na sve drugo što čini kvalitetu života, onda to i nije baš tako sjajno mjesto za živjeti", kažeJon Clifton iz Gallupa u Washingtonu.

Očito da unatoč BDP-u od čak 33.530 dolara, Singapurci ne žive svoje živote punim plućima.

Od naroda u regiji najbliže su nam Makedonci, za 35. mjestu, a slijede Srbija na 41., Bosna i Hercegovina 44., Crna Gora 55., dok su Albanci na 65. mjestu liste.

Zanimljivo je i da su poslovično "hladni" Slovenci s plasmanom na 86. mjestu ispali najosjećajnija nacija u regiji.

Najbolje plasirani su zapravo posljednji na listi, a ispred najosjećajnijih Filipinaca, tek nešto malo slabiji rezultat imaju stanovnici El Salvadora, Bahreina, Omana i Kolumbije. U Europi titulu najemotivnijih nose Španjolci na 136. mjestu.

Gallup je u upitniku tražio od sudionika da rangiraju od 1 do 10 odgovore na niz pitanja, kao što su: Jeste li se jučer dobro odmorili? Jesu li se cijeli jučerašnji dan prema vama odnosili s poštovanjem? Jeste li se jučer smijali ili smiješili? Jeste li jučer iskusili neki od sljedećih osjećanja: užitak, fizičku bol, brigu, tugu ili bijes izazvan stresom?

No, bilo je tu i tvrdnji poput: "Danci su najzadovoljniji ljudi, a ljudi iz Toga ili Zapadne Afrike su najnezadovoljniji", ali i pitanja što očekuju kakav će biti život kroz pet godina, bolji ili gori.

Prvaci u pesimizmu su Grci, najgore pogođeni krizom eurozone, a narod koji se najviše jada, bez obzira radilo se o stresu, ljutnji, tuzi, zabrinutosti ili boli su Iračani.