Hrvat dao drugu perspektivu o radu u Njemačkoj: 'Ostanite ako ikako možete'

Odlazak u Njemačku
Ilustracija/Hercegovina.info

Marko Mihaljević (27) magistar je primarnog obrazovanja, a zbog nemogućnosti zaposlenja u Hrvatskoj, preselio se u Njemačku, točnije Frankfurt. Radi u području građevine, te je na baušteli snimio video kojeg je ovih dana podijelio na svojem Facebook profilu. 

Provodim dane radeći ovaj posao. Ne podcjenjujem nikoga i nikakav posao, jer nikada u životu nisam nikoga podcijenio, ali radim posao za koji mi ne treba ni osnovna škola. Magistar zvuči lijepo, ali samo zvuči. Moram ovdje crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj.

Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam ni u jednoj političkoj stranci- započinje Marko. Marko se požalio na činjenicu da kao magistar mora raditi na baušteli, a negodovao je i glede plaće koju ima. - Mota se činjenica po glavi da neki ljudi mojih godina mogu živjeti u Hrvatskoj, mogu živjeti u njoj, a ja, koji sam samo jedan od mnogih koji su morali otići i moramo biti ovdje, davati svoje znanje strancima, koji ne cijene to nego ga samo plate. Ni ne plaćaju puno koliko zarade na nama- dodao je.

Za kraj je preporučio ostanak u Hrvatskoj svima onima koji to mogu. - To vam je sistem protiv kojeg se na pošten način ne možete boriti, eto...

Ostanite ako ikako možete i ne dajte se, lijep vam pozdrav- poručio je Marko.

vecernji.hr