Hoće li žedna i spaljena Dalmacija konačno dočekati pomoć s neba?

ljubušak, grom, grom, smrt, poljaci, Trebinje, grom, grom, udar groma, Rama, ovce, udar groma, grom, more, grom, udar groma, grom, udar groma, Nevesinje, bolnica, grom, udar groma, Orašje, grom, udar groma, grom, ovce, Čabulja, radnik, udar groma, grom, krave, Rama, grom, ABA liga, udar groma, kiša, Dalmacija, grom, udar groma, grom, udar groma, oluja, Hercegovina, Tomislavgrad, grmljavina, grom, udar groma, lovac, grom, Međugorje
...je izvjesnije da je sušnom razdoblju stigao kraj. Svi koji pate i oko problem s tlakom osjećaju nadolazeće promjene koje su nam pred vratima.

Konkretno još do četvrtka će se zadržati ovakvo vrijeme, dosta vruće uz umjeren jugozapadnjak, prvenstveno na kopnu. Uz more i na Jadranu će se jednaka situacija protegnuti i do petka kada su prvenstveno na sjevernom Jadranu mogući neverini.

Povijesna suša u Dalmaciji: gustirne su odavno prazne, požari divljaju, na gradskim ulicama ne može se disati od smrada; Stručnjaci upozoravaju: Posljedice će biti katastrofalne

Subota će pak donijeti promjenjivo vrijeme, mjestimice s kišom pljuskovima i grmljavinom i to gotovo posvuda po Hrvatskoj. Prognostičke karte govore da bi većina oborina mogla pasti u nedjelju, a s obzirom na količine padalina koje bi na pojedinim mjestima mogle biti i do 100 litara po kvadratu moguće su i poplave.

Nestabilno bi se vrijeme, s lokalnim oborinama, moglo protegnuti i na naredni tjedan, no o tome će biti moguće govoriti tek kada se dobije cjelokupni uvid u situaciju s nadolazećom ciklonom.

Uglavnom za vikend se spremimo, kiše će biti i tu nema baš velikog prostora za iznenađenja, što potvrđuje i prognoza popularne norveške stranice yr.no koja za splitsko područje predviđa početak padalina u subotu, a kiša se očekuje i narednih dana, sve do utorka.

Slobodna dalmacija