HGSS-ovci iz bunara dubokog 12 metara izvlačili bačenog psića: Neki nečovjek ciglama zatvorio otvor

HGSS-ovci iz bunara dubokog 12 metara izvlačili bačenog psića: Neki nečovjek ciglama zatvorio otvor
U ponedjeljak poslijepodne su spasioci HGSS-a Stanice Karlovac iz bunara dubokog 12 metara spašavali odbačenog psića u Popović Brdu pored Karlovca. Na svu sreću zapomaganje psića čuo je slučajni prolaznik koji je u bunaru ugledao bespomoćnu životinju i odmah alarmirao žurne službe pozivom Centra 112 koji je na teren uputio spašavatelje.

Spasioci su bili iznimno šokirani pregledom terena - dolaskom na intervenciju shvatili su kolika je malodušnost počinitelja jer osim što je psić bio ubačen u 12-metarski bunar, otvor bunara je bio i zatvoren, poklopljen daskom i ciglama.

"Po dolasku na teren ustanovljeno je kako je pas na dnu suhog bunara dubine 12-ak metara i da se povremeno kreće. Odmah se krenulo u spuštanje spašavatelja koji je opremljen izolacijskim aparatom od JVP grada Karlovca. Po spuštanju na dno, pas je smješten u pojas za životinje te je izvučen na površinu i predan djelatnicima higijenskog servisa i odvezen na pregled u veterinarsku ambulantnu. Prilikom stavljanja u pojas životinja je bila iznimno mirna te je teško disala, vjerojatno zbog male količine kisika na dnu", izvijestili su na svojim stranicama.

Dodaju da im je iz veterinarske ambulante naknadno javljeno da psić nije zadobio vitalne ozljede, već je iscrpljen i u stanju šoka, doznaje 24sata.