Hercegovci Milan Bandić i Ljubo Jurčić zajedno na parlamentarne izbore, imat će i listu za dijasporu

Milan Bandić, ljubo jurcic, koalicija, Milan Bandić, Zagreb, predizborna kampanja, izbori u RH, Milan Bandić, 365 - Stranka rada i solidarnosti , ivo baldasar
Početkom tjedna stranka zagrebačkog gradonačelnika Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti potpisala je koalicijski sporazum s čak pet stranaka, a ubrzo je uslijedilo i potpisivanje još jednog, sa strankom poznatog ekonomiste i sveučilišnog profesora Ljube Jurčića.

Organizacijom ljudi i resursa Hrvatska može biti u duplo boljoj poziciji od one u kojoj se danas nalazi, uvjereni su u koaliciji.

"Jedini subjektivni razlog zašto to nije tako je što Hrvatska nema takvu politiku. Sa željom da izgradimo takvu politiku osnovali smo stranku, s jedne strane, dok s druge strane, potpisujemo koaliciju sa strankom koja ima iste ciljeve, isti pristup te iste interese", rekao je Ljubo Jurčić, predsjednik stranke Novi val - prenosi MrežaTV.

Milan Bandić, predsjednik Stranke razvoja i solidarnosti nije skrivao svoje zadovoljstvo potpisanim sporazumom.

"Ja sam sretan čovjek danas, sjedim s ljudima koji su u životu nešto napravili", istaknuo je Bandić, te dodao da ako je i bio skeptičan da će uspjeti na ovim izborima, danas više nije.

"Hrvati nisu ovce koje možete vući za uzicu" nastavio je Bandić te najavio reformu parlamentarnog sustava, izvršne vlasti i javnog sektora.

Zato će se velika koalicija koju predvodi stranka Bandić Milan 365 zalagati za rad, stručnost, kompetenciju te solidarnost i zajedništvo, zaključeno je na potpisivanju koalicijskog sporazuma.

Inače Milan Bandić i Ljubo Jurčić su rođeni u susjednim selima u opčini Grude. Bandić je iz Pogane Vlake, dok je Jurčić iz Ružića.

Prema do sada dostupnim, ali nepotvrđenim informacijama, ova koalcija će imati i listu za dijasporu, a tu bi mogli pomrsiti računicu HDZ-u koji je do sad redovito odnosio pobjedu u 12 izbornoj jedinici.

Brotnjo.info