HDZ 'pomeo' u Vukovaru, ljevici nisu pomogli mrtvi niti autobusi iz Srbije

Vukovar, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, dr. Vesna Bosanac, mjesto posebnog pijeteta., Vukovar, ćirilica, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, hrvatski branitelji, Vukovar, Vukovarci, stradanja, Zločin, žrtve, Vukovar, Škabrnja, Vukovar, referendum, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, referendum, Vukovar, Vukovar, pobjednik prijevremenih izbora, HDZ, domovinski rat, žrtve Domovinskog rata, dragovoljci Domovinskog rata, 23. godišnjica početka Domovinskog rata, četnici, Bitka za Vukovar, Vukovar
HDZ je pobjednik prijevremenih izbora koji su danas održani u Vukovaru. Njihov gradonačelnički kandidat Ivan Penava osvojio je prema neslužbenim rezultatima 47,44 posto glasova ili 6539 glasova.

Dosadašnji gradonačelnik Željko Sabo koji je u utrku ušao kao neovisni kandidat podržan od SDP-a osvojio je 36,43 posto ili 5021 glas. Od ukupno 6 kandidata značajan rezultat ostvario je još Dragan Crnogorac predstavnik koalicije okupljene oko SDSS-a. On je osvojio 11,21 posto glasova ili 1545 glasova.

Kada je riječ o gradskom vijeću, HDZ i koalicijski partneri, prema još uvijek neslužbenim rezultatima, imat će većinu u gradskom vijeću. Oni su osvojili 5953 glasa (43,19 posto) što će im donijeti 10 vijećnika. Koalicija stranka oko SDP-a ima 3080 glasova (22, 35 %) na osnovu kojih će imati 5 vijećnika u gradskom vijeću. Prema neslužbenim rezultatima, SDSS će također imati 5 vijećnika s obzirom da su osvojili 2793 glasa (20,27 posto) . Vijećnika će u gradskom vijeću po prvi put imati i HDSSB koji je osvojio 735 glasova ( 5,33%).

Drugi krug izbora za gradonačelnika biti će održan 29. lipnja. Pobjednik izbora Ivan Penava nakon objave rezultata zahvalio je glasačima na potpori te ih pozvao da za 2 tjedna ponovno izađu na izbore. Istakao je da je ovo veliki rezultat te da je dosta da Vukovar bude grad slučaj kao što je bio dosad. Posjetio je i da je i dosadašnji gradonačelnik Željko Sabo upleten u više afera radi kojih mu se i sudi. Na izbore je danas izašlo ukupno 13.782 birača što je ravno 50 posto biračkog tijela.

portaloko.hr