Gradsko vijeće proglasilo Vukovar mjestom posebnog pijeteta

Vukovar, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, dr. Vesna Bosanac, mjesto posebnog pijeteta., Vukovar, ćirilica, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, hrvatski branitelji, Vukovar, Vukovarci, stradanja, Zločin, žrtve, Vukovar, Škabrnja, Vukovar, referendum, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, referendum, Vukovar, Vukovar, pobjednik prijevremenih izbora, HDZ, domovinski rat, žrtve Domovinskog rata, dragovoljci Domovinskog rata, 23. godišnjica početka Domovinskog rata, četnici, Bitka za Vukovar, Vukovar
Prema toj odluci u Vukovaru će se isključivo primjenjivati latinica i hrvatski jezik, odnosno na svim gradskim ustanovama, ulicama, prometnim znakovima i trgovima dvojezičnost se neće primjenjivati.

Glasnogovornik Stožera Igor Gavrić rekao je da je riječ o povijesnoj odluci za grad Vukovar te kako očekuje da će i država početi slušati volju građana.

Pred gradskim vijećnicima danas su bila tri prijedloga, i to onaj HDZ-a i HSP-a A. Starčević koji je i prihvaćen, gradonačelnika Željka Sabe i SDSS-a. Prihvaćen je prvi prijedlog, za koji su glasovali HDZ i HSP Ante Starčević, vijećnici SDP-a bili su suzdržani, a SDSS-a protiv.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Goran Bošnjak rekao je da je riječ o odluci koja ponajprije ide na prihvaćanje gradonačelniku, koji može uložiti prigovor, potom Uredu državne uprave, a na kraju Ministarstvu, Vladi pa i Ustavnom sudu. On smatra da ništa nije u skladu sa zakonom i kako će prijedlog za proglašenje Vukovara mjestom posebnog pijeteta biti teško prihvaćen. Rekao je da je to samo deklarativno te kako bi bilo dobro prvo uvrstiti takav pojam u zakon, a tek onda donijeti takvu odluku.

U SDSS-u su razočarani i očekuju da će država poštovati zakone i stvari postaviti na svoje mjesto.

izvor: Vecernji list