Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u Splitu na slavi Dana grada i blagdana zaštitnika svetoga Dujma

Ljubo Bešlić, Split
Nakontradicionalne procesije od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi,
svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Na proslavu u grad pod Marjanom stigli su i predsjednica Kolinda Grabar-

Kitarović te izaslanik predsjednika Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar
obrane Damir Krstičević. Šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić u svojoj je homiliji istaknuo da se raduju blagdanu svetoga Dujma koji se mučeništvom proslavio i mole se da ne zaboravi svoj grad, da nad njim bdije, a vjernicima "isprosi snagu vjere koja nevolje pobjeđuje i u vjernosti Kristu ustrajava."

"Neka snaga vjere prožme naš narod u svakom poslu koji obavljamo, u otvorenosti životu kao najdragocjenijem Božjem daru, te da nam to bude naš put u budućnost i vječnost. Neka nas u tome prate ugovori i primjeri svetaca i našeg naroda koji su to znali ostvariti i u drugim vremenima, poput blaženog Alojzija Stepinca, a zagovor nebeske Majke Marije kojoj se naš narod toliko utječe neće izostati", kazao je Rogić.

Povodom blagdana sv. Dujma i Dana grada Splita, gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Jure Šundov položili sucvijeće na grobove bivših gradonačelnika.Vijenci su položeni na grobove šestorice nekadašnjih gradonačelnika: Vinka Katalinića, Vicka Mihaljevića, Gaje Bulata, Dujma Rendića Miočevića, Antonija Bajamontija te Zvonimira Puljića.

Na ribarnici se dijelilo 4.000 porcija janjetine s graškom. Bogat program s
koncertima, tombolom i vatrometom potrajao je do kasnih noćnih sati.