Grabar-Kitarović: 'U inat svima koji me napadaju. S posebnim zadovoljstvom ću ih pobijediti'

predsjednički izbori, Hrvatska, Kolinda Grabar Kitarović, prikupljeni potpisi

Kolinda Grabar-Kitarović danas je u pratnji vrha HDZ-a Državnom izbornom povjerenstvu predala 231.652 potpisa za svoju predsjednički kandidaturu. Aktualna predsjednica države zahvalila je svima koji su poduprli njen novi pokušaj osvajanja Pantovčaka.

– Zahvaljujem svima koji su dali potpise, bilo da su članovi HDZ-a, simpatizeri ili građani i državljani RH. Naravno, zahvaljujem stranci na kandidaturi i ostalim strankama koje su me podržale. Zahvaljujem svim volonterima koji su marljivo skupljali potpise kroz ove zimske dane – kratko je kazala novinarima nakon predaje kandidature.

Upitana je da pojasni svoju jučerašnju izjavu kako bi Milanu Bandiću nosila kolače u zatvor ako kad bio osuđen, odnosno da kaže je li to bila šala kako je ranije prokomentirao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

– Ono što mora postojati u svakom demokratskom društvu jest to da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja punomoćnom sudskom presudom – kratko je uzvratila i dalje nije željela odgovarati na pitanja.

Podsjetimo, osim HDZ-a, njenu kandidaturu podupiru i Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića, HDS te HSP AS.

Nakon što je predala potpise DIP-u Grabar - Kitarović oglasila se na Facebooku gdje je poručila da će, kako je napisala, pobijediti u inat svima koji je napadaju.

"A SADA IH POBIJEDIMO! Prvi smo prikupili 10000 potpisa, a potom smo se družili, razgovarali, da bismo danas predali više od 230000 potpisa – najviše od svih kandidata, u inat svima onima koji me napadaju, koji napadaju – vas. Zato ću ih s posebnim zadovoljstvom pobijediti.

Za vas. S vama, za vas, za Domovinu – u pobjedu!

Vaša Kolinda", stoji u objavi.