Grabar-Kitarović objasnila zašto se kandidira: Zabrinuta sam za stanje u Hrvatskoj

Tomislav Karamarko, Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik HDZ-a, HDZ, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ov kandidat, HDZ Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ, HDZ RH, za predsjedničku kampanju , HDZ-ov kandidat, predsjednički kandidati, Kolinda Grabar Kitarović, HDZ RH,  predsjednička kandidatkinja HDZ-a , Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović,  predsjednički kandidat, predjednički izbori, Kolinda Grabar Kitarović, Angela Merkel, čestitka, Kolinda Grabar Kitarović, vojislav šešelj, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, Agrokor, Ivica Todorić
Kolinda Grabar-Kitarović, koja će biti HDZ-ov kandidat na izborima za predsjednika Republike, svoju odluku da se kandidira objasnila je danas novinarima u Dubrovniku dubokom zabrinutošću za stanje u Hrvatskoj, u kojoj je 350 tisuća nezaposlenih i koja, upozorila je, sve više tone u gospodarsku krizu.

»Mladi odlaze, vanjska politika je nedefinirana, ušli smo u EU, a nismo to ni osjetili i nismo postigli konsenzus o bitnim nacionalnim pitanjima«, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović nakon otvorenja konferencije NATO-saveza u Dubrovniku odgovarajući na pitanje novinara zašto se odlučila kandidirati za predsjednicu Republike.

Na pitanje može li Hrvatska dobiti ženu predsjednicu, odgovorila je kako ne gleda na podjele muško - žensko te da je kandidatkinja za predsjednicu.

»Vrijeme je da se prestanemo dijeliti, osim po sposobnostima, entuzijazmu, želji i programu koji želimo učiniti. Trideset sedam posto podrške koju mi ankete pokazuju dobar je start, a jedini razultat koji priznajem su izbori«, rekla je.

Izjavu predsjednika Ive Josipovića »ima slike - nema tona« nije htjela komentirati.

Na pitanje prihvaća li stajalište HDZ-a koji vodi Tomislav Karamarko, odgovorila je kako ne zna što je to Karamarkov HDZ, već zna da je HDZ stranka koja ima nekoliko stotina tisuća članova.

»Tomislav Karamarko vrlo je tolerantan čovjek s kojim se može razgovarati o svim pitanjima i koji ovih dana glasno govori koji su pravi problemi u Hrvatskoj«, ocijenila je.

Grabar Kitarović trebala je na današnjem izvještajnom saboru HDZ-a koji se održava u Zagrebu biti predstavljena kao HDZ-ova predsjednička kandidatkinja, no ona je danas u Dubrovniku na konferenciji »Gdje su granice NATO-ovih aktivnosti«. Predsjednik stranke Tomislav Karamarko rekao je novinarima da će kampanja početi tek u rujnu jer ona još ima neke obveze u NATO-u savezu.

U organizaciji Atlantskog vijeća Hrvatske NATO i Centra za međunarodne studije u Dubrovniku se danas održava konferencija s temom »Gdje su granice NATO-ovih aktivnosti«. Skup je otvorio predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske prof. dr. Radovan Vukadinović, a uvodno predavanje uoči konferencije NATO-saveza, koja će se održati u Cardiffu u Velikoj Britaniji i na kojoj će NATO proslaviti 65. obljetnicu, održala je pomoćnica glavnog tajnika tog saveza Kolinda Grabar-Kitarović.

Hina