Grabar-Kitarović 'najoštrije osudila' istup Mladeži HDZ-a

kolinda

... Ivu Josipovića nazvala 'jugosmradovima i orjunaškom DECOM'. 

Ispad Mladeži HDZ-a i njezina predsjednika Igora Borovca zgrozio je javnost.

Podsjetimo, na službenom Facebook profilu varaždinske Mladeži HDZ-a te na privatnom Facebook profilu predsjednika te organizacije Igora Borovca, izrečene su teške optužbe na račun Varaždinaca koji su u 55-postotnom omjeru dali glas kandidatu SDP-a Ivi Josipoviću.

Sve one koji su dali glas Josipoviću nazvali su "jugosmradovima i orjunaškom DECOM".

"Oduvijek tvrdim da je Varaždin jugoslaviziran od vremena pljačke i ubijanja njegovih građana od strane šumskih bandita poslije 1945. Doteplo se u 45 godina Jugoslavije u Naš čisti hrvatski Varaždin previše jugokomunjara, JNA oficira, udbaša i orjunaša planski i kontrolirano iz Beograda. Upravo ti preživjeli jugosmradovi i njihova orjunaška 'DECA' sad biraju Yusipovića i protiv su samostalne Hrvatske države", objavljeno je na društvenoj mreži

Sramotan istup

Nakon što je jutros reagirao Forum mladih SDP-a te je pozvao Kolindu Grabar-Kitarović da se o incidentu očituje, oglasila se predsjednička kandidatkinja HDZ-a i istup varaždinske Mladeži HDZ-a nazvala krajnje neprimjerenim.

"Govor mržnje koji je jučer korišten od strane pojedinca Mladeži HDZ-a iz Varaždina je krajnje neprimjeren. Najoštrije osuđujem iznesene stavove i od istih se u potpunosti ograđujem.

Danas više nego ikad je potrebno međusobno razumijevanje, zajedništvo i iznalaženje rješenja kako našu državu odvesti u sferu boljeg života za sve naše građane", objavljeno je na službenom Facebook profilu Grabar-Kitarović.

Danas.hr