Grabar-Kitarović i Milanović prihvatili poziv za sučeljavanje

Politika, Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović

Šest dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora iz svog novog informativnog studija RTL najavljuje sučeljavanje predsjedničkih kandidata pod voditeljskom palicom Damire Gregoret i Ivana Vrdoljaka.

- Ja već mjesecima pozivam na debatu, a to se dešava tek sad - navrat nanos, gotovo pred početak predizborne šutnje - kazao je Zoran Milanović u petak predvečer u Osijeku. - Vrijeme je da Kitarović odgovori na zahtjev za sučeljavanje, ja sam tu za prvu debatu sigurno.

Ne znam zašto se gospođa Kitarović još nije izjasnila - dodao je. No, samo nekoliko sati poslije poziv RTL-a prihvaćen je i iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

Tako će se dvoje kandidata sučeliti u ponedjeljak, 30. prosinca od 20 sati u studijskoj emisiji 'RTL Duel: predsjednica ili predsjednik'. Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja HDZ-a, te SDP-ov kandidat Zoran Milanović, koji iz prvog kruga nosi 3% prednosti, odgovarat će na intrigantna i važna pitanja iz političkog, gospodarskog, društvenog i ostalih područja javnog života s kojima će ih suočiti voditelji Damira Gregoret i Ivan Vrdoljak, prenosi Večernji.ba.

Predviđeno trajanje RTL-ova sučeljavanja je od 60 do 90 minuta, a svakom će kandidatu biti omogućeno podjednako vrijeme za odgovor i repliku. Urednica emisije je Ana Bulić.