Gotovina: Neću dati podršku niti jednom predsjedničkom kandidatu

Ante Gotovina, Mladen Markač, Hrvatska reprezentacija, podrška, Ante Gotovina, uhićenje, Ante Gotovina, Hrvatska, izbori
"Zašto bi davao podršku. Ja nisam u politici, ne bavim se politikom. Približavaju se izbori i mi imamo kandidate, to je demokracija. Demokracija je višestranačje, nije jednoumlje. Imamo i više kandidata. Imamo i buduću moguću predsjednicu. Ja to ne znam, to će građani odlučiti, svatko za sebe. Ono što nama treba da budemo ozbiljni u tome je demokracija i disciplina, odgovornost, prema tome trebamo odlučiti i donijeti pravu odluku, to će svatko od nas za sebe učiniti" poručio je Gotovina.

Komentirao je i braniteljski prosvjed u Savskoj 66.

"To su naši branitelji, oni imaju pravu reći što žele. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i pobjedom smo ostvarili neovisnost i slobodu" rekao je Gotovina.

Na proslavi koja se održala u zadarskom Arsenalu bila je i Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu. Gotovina se s Grabar Kitarović samo kratko pozdravio, ali nisu se zadržali u razgovoru.

U govoru kojeg je održao Gotovina je pozdravio svoje suborce, predstavnike civilne vlasti i Crkve, ali ne i Grabar Kitarović, niti predstavnike zadarskog HDZ-a. Još jednom je poručio da se Hrvatska mora okrenuti budućnosti.

Ministru obrane Anti Kotromanoviću nije se vidjela prisutnost Grabar Kitarović na ovoj proslavi. "Ovo je vaš dan i nitko vam ga ne može pokvariti", rekao je Kotromanović u svom govoru, da bi kasnije u razgovoru s novinarima rekao kako smatra da je predsjednička kandidatkinja HDZ-a "uzurpirala ovu proslavu".

index.hr