FOTO  Gospa od Ružarija u Budimirima kod Trilja

budimiri , Gospa od Ružarija

Svetkovina je započela služenjem svete misa koju je predvodio don Ivan Džaja. Nakon svete mise uslijedio je svečani ručak kod domaćina i predsjednika mjesnoga odbora Damira Ivančevića.

Točno u 15 sati počeo je kulturno zabavni program, a sve nazočne ke pozdravio naš domaćin Damir koji je reksa: Danas slavimo majku svih majki kraljicu svih majki i najljepšu ženu. Ona je majka našeg otkupitelja i spasitelja Isusa Krista, Najvažnije su pozitivne misli riječi i djela. Najvažnije je kada vrjednujemo i čovjeka činimo drugima što je i nama drago . Ujedinimo se i krenimo jedno svi skupa za ovu našu napaćenu i krvlju natopljenu Hrvatsku. Nitko nema ova prirodna bogatstva i ljepote što mi imamo i počnimo cijeniti maloga čovjeka ratara i seljaka. Počnimo ubirati plodove naših truda i širimo ljubav i zajedništvo i nemojmo suditi jedni druge. Nemojmo se plašiti jer majka božja i njen sin Isus krist su uz nas krenimo složno kao što smo krenuli i 1991 godine. Vrijeme je.

Nakon svečanoga govora slijedio je nastup Kulturnih umjetničkih društava i pojedinaca a nastupili su: KUD Dicmo, KUD Zvuci krša Imotske krajine, KUD Sinj, društva za očuvanje kulturne baštine, guslari Mirko Crljen vuk sa planine Kamešnice,  Duje Sabljić i ostali .

Onda dolazi šlag na kraju naš kršni momak iz doline Neretve i nasljednik pokojnoga Vinka Coce slavuj iz Metkovića Branko Medak koji je svojim predivnim glasom doveo atmosferu do usijanja tako da se je plesalo kroz cijelo selo. Ništa manje nije za njim zaostajala n pjevačka i zvijezda u usponu jedina žena koja radi na građevinskoj dizalici i koja se ne boji visine, a ona se zove Kata Barada . Nakon glazbe slijedio je veličanstveni vatromet a druženje se je nastavilo do ranih jutarnjih sati, Program je vodio legenda novinarstva i djelatnik Hrvatskoga radija radio Splita Denis Šabić. S nama su još bili Nedijko Babić zvani ganster koji spaja usamjena srca koji je ujedno i pjevač, kao i naša svestrana umjetnica i pjesnikinja Anita Brajković.

Što reći i kazati nakon ovakvoga predivnoga druženja nego veliko hvala domaćinu Damiru Ivančeviću i njegovoj obitelji i svima ostalima koji su na bilo koji način pomogli kao i svi sponzorima i donatorima. Jedna opaska na kraju Damir je pozdravio načelnike gradonačelnike župana i ostale ali ta gospoda nisu mogli ili nisu htjeli doći na ovaj hvale vrijedan događaj. Kako kaže stara poslovica bolje je da izumre selo nego običaji.T oliko za ovaj put i vidimo se dogodine u još većemu broju.

Tekst i foto:Ivica Lozina