Goran Radman za svoje je ljude pripremio 40 novih ugovora s nevjerojatnim odštetnim klauzulama

hrt
Javna televizija ponovno na loš način troši onih 80 kuna koje svakog mjeseca moramo izdvojiti za njihov program. Sudeći prema insiderskim informacijama, glavni ravnatelj te ustanove Goran Radman za svoje je ljude spremio 40 novih ugovora s nevjerojatnim klauzulama, javlja Direktno.hr.

-Ono što stoji u tim klauzulama bode u oči. Naime, u slučaju otkaza, otpremnine iznose od 600 tisuća do 1,2 milijuna kuna. U slučaju smanjenja plaće, morat će im se isplatiti nadoknada tog smanjenja. Još je tih zanimljivih točaka - tvrdi insider.

Ugovore je već potpisalo nekoliko zaposlenika, ali neki se i razmišljaju jer se boje da takav ugovor nije u potpunosti zakonit.

Iz istih izvora dolazi i informacija kako je Đurđica Čoćić, glasnogovornica Anke Mrak Taritaš, vraćena na HRT, ali na dvostruko veću plaću od one s koje je otišla u Ministarstvo.

Provjera ovih informacija pokušana je izravno na HRT-u.

-Obavješćujemo Vas da su netočni podaci koje ste iznijeli u svojemu upitu. Naime, kolegica Đurđica Čočić od 1. veljače 2016. godine ponovno je na Hrvatskoj radioteleviziji u skladu sa sporazumom koji je potpisala s poslodavcem prije svojega odlaska na mandatnu dužnost. Također, kolegica je nakon povratka na Hrvatsku radioteleviziju raspoređena na radno mjesto koje je u skladu s njezinim kvalifikacijama i radnim iskustvom.

Glede Vašega drugog pitanja možemo reći da su odluke o radnopravnim odnosima zaposlenika Hrvatske radiotelevizije, u skladu sa zakonom i aktima Hrvatske radiotelevizije, u mjerodavnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije te da podaci koje ste iznijeli također nisu točni.

Podrobnije podatke o radnopravnim odnosima, kao i dosad, ne možemo iznositi jer spadaju u područje osobnih podataka zaposlenika - stoji u odgovoru HRT-a na upit portala Direktno.hr.


Podsjetimo, već ranije je objavljeno kako ravnatelj HRT-a Goran Radman samostalno i protuzakonito priprema 40-50 ugovora za pojedine osobe s HRT-a kako bi u slučaju otkaza ili premještanja s uredničkih dužnosti dobili milijunske odštete.