Gol utrčao u zagrebačku katedralu vičući: 'Seks u škole!'

Prizor kao iz filma doista se dogodio u zagrebačkoj Katedrali na Staru godinu. Bilo je oko 10.30 sati, a u crkvi je bilo nešto vjernika koji su se došli pomoliti u vrijeme dok se nije služila misa i grupa turista, javlja jutarnji.hr

- Mladić koji je utrčao imao je oko 25 godina, fizički je jak i ima kratku, tamnu kosu. Trebala mi je koja sekunda da shvatim da doista netko gol trči katedralom. Nekoliko minuta su zaštitari trčali za njim, a onda su ga uhvatili. No, otimao im se, pa im je pomogao policajac. Zamolili su ga da se smiri, a on je viknuo "Neću, zovi kardinala". Časne su se ustrčale, vikale su turistima da ne snimaju trkača, da je on Sotona - kaže Nikola, koji se u katedrali zatekao slučajno.

No, dva zaštitara i policajac nisu uspjeli savladati mladića, pa je došlo pojačanje. Turiste je prizor veoma zainteresirao, a zanimalo ih je i što je muškarac vikao.

katedrala,Zagreb

- Cijelo je vrijeme vikao nešto poput "Za seks! Seks u škole!", pa sam zaključio da je riječ o nekome tko se zalaže za uvođenje zdravstvenog odgoja. Odabrao je, doduše, pomalo neobičan način da izrazi potporu uvođenju programa, ali valjda svatko ima svoj način - kaže Nikola.

Prijavljen policiji
Iz Policijske uprave zagrebačke neslužbeno doznajemo da se goli trkač doista pojavio u katedrali, ali zbog tehničkih okolnosti nisu nam mogli potvrditi je li protiv njega podnesena prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira ili je upućen u psihijatrijsku bolnicu.