Glavaš pisao Šeksu iz mostarskog zatvora: Dragi prijatelji, Sanader mi je pojasnio neke stvari!

Radujem se skorom viđenju. Tvoj prijatelj, Branimir Glavaš. Mostar- piše u razglednici koju je Glavaš uputio Šeksu iz Mostara

U Klub zastupnika HDZ-a stigla je prije nekoliko dana nesvakidašnja razglednica i to naslovljena na Vladimira Šeksa. Poslao ju je iz mostarskog zatvora Branimir Glavaš, nekadašnji član HDZ-a i osnivač HDSSB-a, te bivši Šeksov bliski prijatelj i politički istomišljenik.

Njih su se dvojica prije osam godina potpuno razišli, ali u razglednici Glavaš ipak naziva Šeksa dragim prijateljem. Iz sadržaja je, međutim, lako zaključiti da je riječ o ironiji i da Glavaš, čini se, HDZ-ovom veteranu gotovo prijeteći poručuje da je nedavno doznao neke nove detalje o procesu u kojem je on osuđen na deset godina zbog ratnog zločina. I to ni od koga drugog nego od - Ive Sanadera, objavio je Novi list.

'Dragi prijatelju! Upravo sam pročitao opširno pismo Ive Sanadera u kojem je pojasnio neke stvari i dosadašnje dileme. Radujem se skorom viđenju. Tvoj prijatelj, Branimir Glavaš. Mostar, 12.08.2013.', piše u razglednici koju je Glavaš uputio Šeksu iz Mostara.

Kako doznaje isti medij, pismo koje se spominje Sanader je iz Remetinca napisao osobi koja je zajednički poznanik njega i Glavaša. Velik dio pisma odnosi se na pozadinu pravosudnog postupka protiv Glavaša, a Sanader je naznačio da ne bi imao ništa protiv da to bude prenijeto i mostarskom zatvoreniku. I ta osoba, koja nije iz političkog miljea, sve je i ispričala Glavašu, a izgleda i pokazala mu pismo prilikom posjeta u zatvoru.

Glavaš je ranije kao ključnog i skoro jedinog krivca za svoje probleme sa zakonom isticao upravo Sanadera. - On je naložio i zahtijevao od suca Željka Horvatovića da me bez pravne osnove osudi na višegodišnju zatvorsku kaznu.
Šeks je u više navrata izražavao uvjerenje u Glavaševu nevinost. No, Glavaš ipak procjenjuje da mu je veću štetu nanio Šeks nego Sanader.