General Praljak privremeno pušten iz Haaga u Zagreb

Slobodan Praljak, Haag, Slobodan Praljak, Haški Tribunal, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, Haag, Slobodan Praljak, Haag, Zagreb, Slobodan Praljak, HVO, Armija BiH, Slobodan Praljak, Haag, hrvatska šestorka u haagu, presuda Međunarodnog suda pravde u Haagu, hrvatski branitelji, Slobodan Praljak, žrtva, Zločin, Slobodan Praljak, Slobodan Praljak, pismo, posljednje pismo, Slobodan Praljak, general
General Slobodan Praljak, kojemu se od 2004. u Haagu sudi za ratne zločine u Herceg-Bosni, snimljen je u srijedu kako pije kavu u kafiću Flores u Dežmanovu prolazu u Zagrebu. Na njegovo kretanje budno je pazilo nekoliko policajaca u civilu, piše večernji list.

Haaški sud nije javno objavio odluku o privremenom puštanju Praljka iz pritvora, što znači da je ta odluka imala oznaku tajnosti. Sudeći po dosadašnjoj praksi, ta odluka sigurno ima i stroge uvjete, među kojima je zabrana komunikacije s novinarima. Moguće je da su zdravstveni problemi razlog Praljkova puštanja, jer je na ruci imao vatu koja daje naslutiti da je bio na pretragama krvi. Presuda se očekuje sredinom 2012.