Gdje su nestali napadači na Zdravka Mamića?

zdravko mamić
"Gospodin Mamić je pogođen u natkoljenicu desne noge. Dobio je prostrijelnu ranu i to se smatra težom tjelesnom ozljedom. Imao je i sreće da metak nije dodirnuo glavnu krvnu žilu, a ni dotaknuo kost. Naša hitna služba reagirala je brzo, a naš iskusni kirurg dr. Vlado Tabak profesionalno je uradio svoj dio posla. Drago nam je da je stanje gospodina Mamića stabilno i želimo mu brz oporavak", rekao je ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivan Bagarić, koji je pohvalio i prisebnost i hrabrost u šokantnom trenutku Mamićeve supruge.

"Naše ekipe za očevid su na terenu, a do sada je utvrđeno da je napad na Zdravka Mamića bio dobro pripreman. Utvrđeno je kako su u obližnjoj šumi posječena dva stabla i od njih napravljen svojevrsni zaklon iz kojega se može dobro vidjeti teren gdje je postavljena spomen-ploča Mamićevu ocu. Dalje je utvrđeno da je ispaljeno više hitaca iz samokresa kalibra 7,65 milimetara. Osim djelatnika MUP-a Hercegbosanske županije istragu vodi i MUP Splitsko-dalmatinske županije jer je mjesto gdje se sve zbilo u blizini granice s Republikom Hrvatskom. U istrazi sudjeluje i Županijsko tužiteljstvo koje će na osnovi činjenica utvrđenih očevidom znati o kakvom se kaznenom djelu radi", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak, prenose Sportske novosti.

Vidovići, mjesto gdje se sve dogodilo, je krševit i nepristupačan kraj, s malo šume. Osim toga, napadači su imali najmanje sat vremena za bijeg kroz šumu do dolaska policije, koja je stigla odmah nakon dojave. Moguće je čak da su napadači došli iz Hrvatske i nakon napada odmah pobjegli natrag preko granice na teritorij RH.


Sportske novosti