Gdje je nestala empatija: Godinu dana nema mu ni traga!

nestao, gradonačelnik, Pavo Čačić

Čačićeva obitelj ne posustaje. I dalje ga traže. Dugogodišnji profesor slatinske Srednje škole Marka Marulića, kirurg i nekadašnji gradonačelnik ovog gradića zajedno sa svojim sinom Tomislavom, snahom te unukom je tog kobnog dana posjetio Zadar, svoj rodni kraj.

Prije dvije godine kod Čačića su uočeni simptomi demencije, ali ne jakog intenziteta. Te nedjelje Čačić se navečer vratio u stan u ulici Roberta Frangeša Mihanovića 67 te je njegova obitelj odmah reagirala obavijestivši policiju, vojsku, čelnike lokalne samouprave i medije. Za vrijeme potrage za 74-godišnjakom ustanovljeno je da je stan napustio u boksericama, majici te cipelama bez čarapa. Također, sa sobom je ponio i Tomislavove dokumente umjesto svojih. Potraga je prekinuta nakon samo nekoliko dana te je obitelj odlučila preuzeti stvar u svoje ruke. Došli su do saznanja da je Čačić čak ušao u nečiji stan, no stanari nisu pozvali policiju niti su obavijestili nadležne službe. Dodatno ih je zaboljela činjenica da su građani Zadra bili bešćutni prema Čačiću tijekom razgovora 20. ožujka. 

"Stvarno ne znam gdje je nestala empatija, gdje smo se toliko otuđili jedni od drugih do te mjere da službene osobe ne reagiraju i smatraju potpuno prirodnim da čovjek hoda uokolo u boksericama i cipelama bez čarapa." - kazao je Tomislav Čačić.

Empatije, nažalost, malo pomalo nestaje. Razgovori među ljudima su postali rutina, sitni monolozi bez ikakve radoznalosti, želje da se sasluša sugovornik. Komunikacija današnjeg čovjeka svela se na lažne osmijehe, lažnu ljubaznost i na ono 'dosta mi je i mojih problema'. No, ukoliko nismo u prilici pomoći, nemojmo ni odmagati. Ovakvih je primjera nažalost sve više.

Agonija obitelji Čačić se nastavlja, a u njima tinja nada da će barem pronaći tijelo nesretnog Pave.

 

HERCEGOVINA.info