Fotografija koja je podigla buru u Hrvatskoj: Požar gasili vozilima starim 98 godina

požari

... se vodila borba za svaku kuću. U požarima koji haraju Dalmacijom neki su domovi izgorjeli.

Vatrogasci neljudskim naporima brane kuće i stanovništvo, no u tome im ne pomaže država tako osiguranjem poštene opreme kojom bi se služili. Naime, pojedina vatrogasna društva služe se navalnim vozilima starim nekoliko desetaka godina, piše net.hr.

Vatrogasci DVD-a Mladost Kaštel Sućurac na Facebooku su objavili u kakvim uvjetima rade. Navode kako su jučer s četiri vozila ukupne starosti 98 godina gasili požare.

‘Od prvog dana smo s dva vozila na terenu, jučer s tri vozila te sinoć s četiri vozila ukupne starosti 98 godina. Kako govore starije kolege, ovakvo nešto se dogodilo prije 15-ak godina, no uspjele su se spasiti kuće. Ovo sada je puno gore. Uskoro više slika i videa kad se ovo završi i kad dođemo sebi', objavili su vatrogasci.

I na stranici Vatrogasci - Oni su naši heroji objavljena je fotografija koja prikazuje kakve napore ulažu vatrogasci u spašavanje građana i domova.

‘Ovo nije ministar u fotelji i ovo pokraj njega nije limuzina od 100.000 eura. Ovo je moj, tvoj, naš HEROJ, a pokraj njega je TAM iz bit će tamo 1972. godine...', objavljeno je.