FOTO  Ekskluzivno: Vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac u posjeti Nizozemskoj

Na zadovoljstvo svih hrvatskih vjerskih, građanskih, braniteljskh i kulturnih udruga posjet Vojnog Biskupa u Hrvatskoj Juraja Jezerinca s velikom pozornošću popratili su brojni uzvanici i cijela hrvatska zajednica Nizozemske.

Domaćin ovog posjeta Fra Ivica Jurišić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Rotterdamu i Veleposlanstvo republike Hrvatske na čelu sa mr. sc. Vesela Mrđen Korać dostojno su ugostili Vojnog biskupa Juraja Jezerinca sto je Vojni biskup Jezerinac i potvrdio u našem kratkom intevijuu za hercegovina.info.

Odmah prvi dan petak 06.srpnja Vojni biskup Juraj Jezerinac i njegov domaćin Fra Ivica Jurišić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Rotterdamu koji redovito obilazi pritvorene katolike u Scheveningenu i ovaj put zajedno s njegovim gostom napravili su posjet zatočnika u Den Haagu,

U intervjuu za Hercegovina.info Vojni biskup Juraj Jezerinac prenio je dojmove s posljednjeg susreta s Gotovinom i Markačem, te je rekao:''Naši generali nisu žalosni i depresivni te s optimizmom iščekuju konačanu presudu za koju vjeruju da će biti oslobađajuća. Snaga vjere i duha kod svih je na zavidnoj razini i sami su mi rekli da vjera i molitva im daju želju i snagu da izdrže svoje zatočeništvo. S fra Ivicom se posebno zbližio general Gotovina, ali svi pritvoreni generali u tom dušobrižnika nalaze veliku potporu i ohrabrenje .''

07.srpnja 2012. Fra Ivica Jurišić i Vojni biskup Juraj Jezerinac obišli su svetište u nizozemskom mjestu Brille, a u poslije podnevnim satima održana je Sveta misa u Amsterdamu.

08.srpanj 2012 .Sv.misu u Rotterdamu predvodio je Vojni biskup Juraj Jezerinac sa svojim domaćinom Fra Ivicom Jurišićem što je i bio vrhunac ovog posjeta, zajednička molitva i obraćanje svim nazočnima. Na kraju Sv.mise prisutne je iznenadila i vijest da: Fra Ivica Jurišić, voditelj Hrvatske katoličke misije u Rotterdamu (nakon skoro 8.godina) od jeseni dobiva premještaj u drugu katoličku župu.
Nakon Sv.mise Vojni biskup je predao skromne darove Veleposlanici Republike Hrvatske mr. sc. Veseloj Mrđen Korać kao spomen na njegov posjet u Nizozemskoj.

Sutra 09.srpnja 2012. Vojni biskup Juraj Jezerinac ide u posjet na poziv kolege nizozemskog ordinarija Vojnog biskupa Nizozemske André-Jozef Léonard, s tom posjetom Nizozemskom ordinare se i završava službeni višednevni radni posjet Vojnog biskupa Jezerinca u Nizozemskoj.

hercegovina.info