Dva člana Pink Pantera iz BiH pala u šteku na spavanju

Split, policija, Hajduk, Dinamo, banda, Banda zločinaca, Zagreb

... trebale dogoditi u prepadima na banke u Zagrebu.

Šestočlanu bandu činila su trojica Srba, dvojica državljana BiH i jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplijenila više bombi, veću količinu dinamita, oružje, municiju, mobilne telefone i SIM kartice, raznu dokumentaciju...

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja su im trebala poslužiti za pljačke - prije i poslije bijega, a koja su trebala potom biti i zapaljena. Zagrebački policajci su ih proteklih sedam dana intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švicarskom i policijom Bosne i Hercegovine, doznali su da se Zagrebu stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preže ni pred čime i da su iznajmili stan u Novom Zagrebu.

Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine tisuća kuna, policajci su preduhitrili "pinkpanteraše". Kad su krenula uhićenja, specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika. - Stani policija! Pucat ću. Stani! - uzvikivali su policajci na nekoliko lokacija u naselju dok su pokušavali staviti lisice na ruke razbojnicima, piše Jutarnji.hr.

Nakon privođenja, policajci su temeljito pregledavali prostor oko zgrada. Tražili su odbačene predmete poput oružja, droge, novca. Jedan je, navodno, odbacio nož.