Dubrovčani žele sezonce iz BiH, ali moraju biti Hrvati!

21.05.2012

Više od pola milijuna Bosanaca i Hercegovaca ove godine ne trebaju se nadati ni privremenim, sezonskim poslovima tijekom turističke sezone u zemljama okruženja.

Kako doznaje Dnevni avaz u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH, do sada je stigla samo jedna ponuda koja je trebala rezultirati angažmanom 150 radnika u Dubrovniku, ali je i ona propala.

Firma iz Dubrovnika bila je zainteresirana za kuhare, konobare i sobarice. S entitetskim zavodima za zapošljavanje smo objavili oglas, a oni su prikupili spiskove kandidata. Međutim, onda nas je firma iz Hrvatske obavijestila da može primiti samo radnike iz BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo. Pošto je to jedna vrsta diskriminacije i nije u skladu s konvencijama, mi smo prekinuli daljnju suradnju na tom oglasu - rekli su iz Agencije.

Objašnjavaju da je zbog ekonomske krize smanjen broj poslova. Međutim, prema saznanjima Agencije, određeni broj radnika u Hrvatsku i manjim dijelom u Crnu Goru ide kako bi radio na crno, što pravi problem i našoj i zemlji u koju odlaze.

loading...