Državno odvjetništvo ispituje ksenofobično Makarsko primorje!

more, jadran, ivo ćurković, Makarska, Makarska, ivo ćurković, turisti, Makarska, ljeto, cijene, plaža, Makarska, makarska rivijera, Makarska
Ako i nisu ništa poduzeli sada će morati. Puharić je, naime, naložila policiji da utvrde je li možda spornim komentarom "Gosti koji su višak" došlo do povrijede Zakona o suzbijanju diskriminacije, što podrazumijeva prekršajnu odgovornost.

Ekonomska diskriminacija

Po svemu se čini da je u pitanju ekonomska diskriminacija, jer se Ćurković žali kako Bosanci zauzimaju makarske plaže i malo troše.

Odvjetnica Puharić kaže da će se slučaj temeljito ispitati i ustanoviti je li bilo možda i kakve kaznene odgovornosti u spornom napisu.
Gušenje slobode govora i verbalni delikt

Premda se oko svega posljednjih dana digla velika prašina, neki pravni stručnjaci smatraju da je progon Ćurkovića neutemeljen. Čini im se da se na ovaj način guši sloboda javnog govora i vraća verbalni delikt na mala vrata. Ne može se, kažu oni, raditi o nekakvom rasizmu, jer se autor članka referira na bosanske državljane, koji opet mogu biti (najčešće) hrvatske, srpske ili bošnjačke nacionalnosti. Tim više što, kako navodi autor, na makarske plaže stižu od Banja Luke do Mostara.

Izvor:[index.hr]