Društvo političkih zatvorenika za Bandića

Milan Bandić
Predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika - žrtava komunizma (HDPZ-žk) Marko Veselica pozvao je sve članove toga društva i članove njihovih obitelji da u drugom krugu predsjedničkih izbora daju podršku nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću.

"Smatramo da je Bandićevo uvjerenje vjersko i domoljubno te da je human i nesebičan", rekao je Veselica.

Pozitivnim je ocijenio Bandićev odnos prema hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a uz to je kao gradonačelnik Zagreba glavni hrvatski grad učinio jednim od najsocijalnijih gradova u Europi.

Dopredsjednik HDPZ-žk Đuro Perica izrazio je veliko ogorčenje "neshvatljivom provokacijom komunističkih razbojnika" koji su jutros na fasadi i prozorima toga društva crvenom bojom nacrtali srp i čekić te ispisali ime Tito. To je kao da Židovima na Sinagogi nacrtaju kukasti križ, rekao je Perica.

Zajednica Udruga hrvatskih branitelja liječenih od postraumatskoga stresnog poremećaja i Udruga branitelja liječenih od PTSP-a grada Zagreba također je podršku dala Bandiću ističući da je kao zagrebački gradonačelnik mnogo učinio za hrvatske branitelje.

U Zagrebu je Milan Bandić osnovao Ured za branitelje i članove njihovih obitelji, rekao je predsjednik zagrebačkog ogranka ZUHBPTSP-a Ivan Tolić.

Dodao je da je Bandić bio na njihovim okruglim stolovima, pomagao njihovoj resocijalizaciji te nudio materijalnu i zdravstvenu i psihološku pomoć.

Glavni tajnik ZUHBPTSP-a Tihomir Trešćec je rekao da je rat završio za većinu ljudi, a branitelji ga u svojim glavama proživljavaju svaki dan. Kad je riječ o Bandićevu protukandidatu Ivi Josipoviću, rekao je kako on i branitelji ne žele da Hrvatska 'pocrveni' misleći pritom na Josipovićevu izjavu na predizbornom skupu u Rijeci.