FOTO/VIDEO  Društvenim mrežama kruže šokantne snimke tučnjava učenica: Srednjoškolke se brutalno udaraju na cesti, a rulja navija

tučnjava, masovna tučnjava

Slobodna Dalmacija je u posjedu je 15-ak snimki, po svemu sudeći, dogovorenih tučnjava učenika.

Na jednoj od snimki vidljivo je kako se brutalno udaraju dvije učenice dok više desetaka njihovih školskih kolega promatra i bučno navija. Čitav događaj odvio se na parkingu u Ličkoj ulici, a iz PU Splitsko-dalmatinske neslužbeno doznajemo kako su posljednjih dana zaprimili prijave o dogovorenim tučnjavama, ali po izlasku na teren nisu zatekli nikakve izgrednike niti je ijedan učenik splitskih škola zatražio liječničku pomoć.

Nove tučnjave su, navodno, dogovorene i za danas.
Brutalne snimke tučnjava moguće je pronaći i na Instagramu, a jedna od stranica koja je objavila snimke 16 uličnih borbi ima više od 6 tisuća pratitelja. Pratitelji, dakle uglavnom splitski đaci mahom su oduševljeni, snimke su šokantne i nevjerojatne, pune nasilja. Posljednja snimka objavljena je prije sat vremena, u noći se na igralištu tuče se dvoje mladića, ima više od tisuću lajkova.

Peta snimka podignula je najviše prašine, a objavljena je u ponedjeljak, ima nekoliko tisuća lajkova... Usred bijelog dana potukle su se dvije djevojke, a stotinjak kolega promatra ih, bučno navija, snimajući s hauba. Sve to odvijalo se u Ličkoj ulici, u blizini Policijske postaje, no policija, iako ima dojava o sve češćim takvim sukobima, ovoga puta nered nije uspjela spriječiti.
Masa je glasno navijala, sve je počelo udarcem u glavu, mršavija i manja djevojka završila je na podu, a jača i veća oborila se na nju između dva automobila svom snagom. Jedan od najpotresnijih trenutaka je onaj kada je na trenutak zastala, ozareno pogledala okupljenu publiku i videći u njima ohrabrenje i poticaj, bespomoćnu djevojku nastavila je tući. Tučnjava je ubrzo prekinuta, a plavokosa djevojka jedva je došla sebi, vidno uznemirena i ošamućena. Navodno, još jedna tuča zakazana je za danas, u blizini Ekonomske škole.
Ono što najviše zabrinjava je što je publika baš cijelo vrijeme oduševljena, a isti slučaj je i na ostalim snimkama...

Slobodna Dalmacija