'Doslovce sam bio izmožden': Pernar uhvaćen kako u Saboru spava snom pravednika

ivan pernar, spavanje san
Cjelonoćnu saborsku raspravu o izmjenama saborskog Poslovnika, uz 15-ak zastupnika, popratili su mnogi mediji, najviše zbog toga što se u zadnjih 20-ak godina parlamentranog rada to nije dogodilo.

Sabor je često puta znao raditi do kasno, nikada cijelu noć do jutra. Znalo se to dogoditi, primjerice, kod rasprava o državnom proračunu, no one bi se u neko doba noći prekinule, pa nastavile idući dan.

I jedna od najdramatičnijih saborskih sjednica, ona iz ljeta 2001. godine, održana nakon što se saznalo za haške optužnice protiv generala Ante Gotovine i Rahima Ademija, nije trajala cijelu noć. Da je to bila posebna sjednica, govori podatak da je počela u nedjelju i 'protegnula' se na idućih nekoliko dana, raspravljalo se maratonski, no ne i cijelu noć.

Oporba je u noći sa četvrtka na petak ustrajala na raspravi, nakon što vladajući nisu prihvatili njihov prijedlog da se s raspravom o Poslovniku, umjesto usred noći krene ujutro.

Pojedini zastupnici važno su na Facebooku objavili selfije s ‘umornim' očima, ponosni što su izdržali. Ivan Pernar nije jedan od njih - njega je kamera snimila dok spava snom pravednika na kauču u Hrvatskom saboru. To je i sam potvrdio na svojem Facebook profilu.

"Spavao sam dva sata od 8:20 do 10:30, doslovce sam izmožden od nespavanja, ali osjećaj kad vidim punu Sabornicu i raspravu koju su HDZ-ovci željeli izbjeći je neprocjenjiv", objavio je Pernar.