FOTO  Dokumentarni film ‘Sve je bio dobar san’ nastavlja svoju turneju po kinima u Hrvatskoj

Sve je bio dobar san, film, Sve je bio dobar san, film, Dubrovnik, Sve je bio dobar san, priznanje, film, Sve je bio dobar san, film, nagrada, grčka, Sve je bio dobar san, grčka, film, Sve je bio dobar san, Vukovar, Sarajevo, Sve je bio dobar san, film, HTV, Sve je bio dobar san, Mostar, film

Ovaj film je izazvao veliku pažnju u javnosti i veliki odaziv gledatelja diljem Hrvatske, ali ne i zanimanje najpozvanije institucije koja u Hrvatskoj podupire ovakvu vrstu filmskog stvaralaštva, a zove se Hrvatski audiovizualni centar.

Iako je film snimljen kao pravi autorski dokumentarac, a ne kao naručen ili politički, ovaj film postao je pravi hit, nakon izlaska iz kino dvorane nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer pokušava prikazati jednu drugačiju istinu o Domovinskom ratu kroz vizuru i oči stranaca, odnosno majke Francuskinje koja traga za posmrtnim ostacima svoga sina.
Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san' proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svojeg sina.

Ovaj tjedan svoju projekciju film će imati u Zadru, Sinju i Vodicama po slijedećem rasporedu:
- srijeda, 18. svibnja 2016. s početkom u 19 sati, ZADAR, Kazalište lutaka, Sokolska 1.
- četvrtak, 19. svibnja 2016., s početkom u 19 sati, SINJ, Gradsko kino, Ulica Žrtava rata.
- petak, 20. svibnja 2016., s početkom u 20 sati, VODICE, u Kulturnom centru Vodice (kino Vodice), Ive Čaće 8.
Pokrovitelji projekcija su Grad Zadar, Grad Sinj, Udruga Hvidra Zadar, Turist Hotel Zadar, Grad Vodice i Udruge proistekle iz Domovinskog rata.