Dok su obitelji sahranjivale najbliže, policajac im iz kuća krao nakit, novac, zlato...

policajac, ukrasi, sprovodi

Odredio sam osumnjičeniku istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na očevice", rekao je sudac Ivan Perković za Hinu i dodao da se policajac branio aktivno uz odvjetnika po službenoj dužnosti.

Prema priopćenju policije i Državnog odvjetništva u Karlovcu, u petak je na Općinskom državnom odvjetništvu saslušan 29-godišnji policajac kojeg su u srijedu tijekom provale u jednu obiteljsku kuću zatekli na djelu i uhitili kolege iz Policijske uprave karlovačke. Kroz daljnje kriminalističko istraživanje utvrdili su da je u više sličnih kaznenih djela protupravno stekao više od 100.000 kuna.

Odlukom načelnika Policijske uprave uhićeni je policajac "udaljen iz službe do okončanja postupka".

Prema policijskom priopćenju 29-godišnji je policajac kod uhićenja bio izvan službe i u civilnoj odjeći, a sumnjiči ga se za ukupno sedam kaznenih djela počinjenih tijekom ožujka, travnja i lipnja ove godine, te lipnja prošle godine.

Općinski državni odvjetnik je nakon ispitivanja osumnjičenika sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu predložio određivanje istražnog zatvora "zbog osnovane sumnje da je osumnjičenik od lipnja 2014. do lipnja 2015. godine počinio tri kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe i dva kaznena djela teške krađe u pokušaju", navodi se u priopćenju. On je za vrijeme dok su oštećenici bili odsutni zbog prisustvovanja pogrebu otuđivao iz obiteljskih kuća novac i nakit, pričinivši time materijalnu štetu veću od 100.000 kuna, piše u DORH-ovom priopćenju.

Izvor: jutarnji.hr