'Dođite i pomozite nam da dobijemo ovu zadnju bitku za Vukovar, za Hrvatsku'

Nakon subotnjeg prosvjeda u organizaciji Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata, nastavljaju se prosvjedi protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovar.

Kao što je ranije najavljeno, 2. veljače u 12:05 sati na glavnom vukovarskom trgu prosvjed će se održati u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Stožer se oglasio vezano uz prijevoz na prosvjed.

'Stožer moli sve braniteljske i stradalničke udruge, tijela lokalnih vlasti iz gradova, općina i županija diljem Hrvatske, klubove Hrvata iz inozemstva i druge, a koji žele i mogu organizirati prijevoz branitelja i građana iz svojih sredina na prosvjedni skup u Vukovar 02.02. da o tome na vrijeme obavijeste građanstvo, članove udruga i klubova kako bi mogli utvrditi broj zainteresiranih i obaviti pravovremeno sve pripreme. Sve obavijesti i najave dolazaka molimo da izvršite na mail [email protected]', stoji u priopćenju.

Stožer u priopćenju poziva sve građane Hrvatske, sve one koji svake godine hodočaste u koloni sjećanja 18.studenog.

'Vukovar vas sad zove, jer Vukovar vas sad treba. Dođite u onolikom broju u kojemu dolazite svake godine na dan pada grada Vukovara... Dođite 02.02. u Vukovar i pomozite nam da zajedno, kao nekada, dobijemo ovu zadnju bitku za naš Vukovar, za našu Hrvatsku. Vukovar i Hrvatska vam to nikada zaboraviti neće.', zaključuje priopćenje Stožer.

Podsjetimo, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara osudio je prosvjed održan u organizaciji Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata, koji je u subotu okupio više stotina prosvjednika. Smatraju da je organiziran radi 'osobne promocije', a prozvali su i Petra Janjića Tromblona koji je, kako tvrde, odbio ponudu da bude član Stožera.