Do kada će HNK Rijeka biti Frljićev poligon za protuhrvatsko djelovanje?

oluja, Oliver Frljić
...„Oluja", Dana domovinske zahvalnosti, dana pobjede i dana hrvatskih branitelja, prvi čovjek HNK Rijeka Oliver Frljić, saborski zastupnik Milorad Pupovac i čelni ljudi Documente pripremaju svojevrsno obilježavanje „Kontra-Oluje" kako su taj događaj nazvali pojedini mediji.

Iz neslužbenih izvora doznajemo da će za ovaj antihrvatski skup biti napravljene posebne akreditacije te da će osiguranje biti izuzetno jako, po čemu se da naslutiti na koji će način Frljić i ostala svita „proslaviti" oslobođenje zemlje od agresije, zemlje čiji novac vrlo rado stavljaju svaki mjesec u svoje nezasitne džepove.

Što Oliver Frljić misli o Hrvatskoj već ne nebrojeno puta pokazao u svojim raznim, u najmanju ruku diskutabilnim performansima kao što je mahanje automatskom puškom ispred HNK Rijeka, blaćenja hrvatskih branitelja i sličnim paradama.

Hrvatsko narodno kazalište bi trebalo biti hram kulture naše domovine, a ne privatna baza Frljića, Pupovca i drugih istomišljenika koji su se dokazali kao ortodoksni antihrvati.

Ovakvim privatnim ispadima prvog čovjeka HNK Rijeka nanosi se velika šteta ugledu RH, vrijeđa se sve branitelje učesnike jedne od najčišćih operacija u povijesti ratovanja i pljuje na sve žrtve iz Domovinskog rata.

Stoga pozivamo vladu RH, Ministarstvo kulture RH i sve druge nadležne institucije da odmah zaustave ovu paradu širenja mržnje prema svemu što nosi predznak Hrvatsko, ne samo zbog štete koju nanose ugledu RH već i zbog opasnosti da bi netko od hrvatskih branitelja ili drugih državljana mogao, izazavan Frljićevim provokacijama, napraviti veću štetu ni kriv ni dužan.
Jednako tako pozivamo ministarstvo kulture da pokrene razrješenje Olivera Frljića s mjesta prvog čovjeka HNK Rijeka.

HSP